Foto: Shutterstock
Ne visiem ir tik liela virtuve kā Džeimijam Oliveram vai kādai citai TV zvaigznei. Tā vietā, lai fokusētos uz to, kā nav vai meklētu jaunu dzīvesvietu, mēs aicinām veltīt laiku tam, lai atrastu veidus, kā savu mazo virtuvi padarīt plašāku. Mums ir vairāki padomi, ar kuriem vēlamies padalīties, lai jau nākamos šokolādes braunijus vai kādu citu gardumu tu varētu radīt daudz plašākā virtuvē.

Palūkojies uz augšu


Ne vienmēr, lai uzglabātu burciņas, kastītes un citas lietas, ir nepieciešami skapji. Nākamreiz, atrodoties virtuvē, paskaties uz augšu. Izmanto sienas plauktus, tādā veidā pilnībā izmantojot brīvo sienas platību un atbrīvojot vietu uz grīdas. Atceries, ka virtuves sienu iespējams izmantot vertikāli līdz pat augšai. Piemeklējot gaišas krāsas plauktiņus, varēsi radīt plašākas telpas efektu.

Ar vienu lampu nepietiek


Ikviens cilvēks, kurš kaut reizi virtuvē ir kaut ko gatavojis, noteikti var piekrist, ka ir nepieciešams labs apgaismojums, kas sniedz iespēju ne tikai ērti pagatavot ikdienas maltītes, bet arī omulīgā gaisotnē un sarunās pavadīt laiku ar saviem tuvajiem cilvēkiem. Gaisma spēj padarīt telpu plašāku, tāpēc, ja nepieciešams izvēlēties virtuves durvis, mēs iesakām tās iegādāties no stikla. Tādā veidā virtuvē būs iespējams ielaist daudz gaismas, radot patīkamu gaisotni.

Bieži vien cilvēkiem ir tendence virtuvē novietot vienu centrālo lampu – no tā vajadzētu izvairīties. Gaisma spēj radīt brīnumus. Izvietojot iebūvētās gaismas pa visu virtuvi, būs iespējams izgaismot pat pašus tumšākos stūrus, tādā veidā radot daudz plašākas telpas iespaidu.

Virtuvē noteikti nepieciešams izvairīties no aizkariem. Tie padara telpu tumšāku un mazāku. Ja tomēr ir vēlme pēc tiem, iesakām izvēlēties žalūzijas, kuras būs iespējams ērti uzrullēt, lai tās ikdienā netraucētu.

Kumode + grāmatu plaukts


Gadījumā, ja tava virtuve ir apvienota ar ēdamistabu, tad tajā lieliski iederēsies kumode, kurā varēsi ievietot traukus un citas ikdienā nepieciešamas lietas. Tas izskatās gan gaumīgi, gan arī ir praktisks risinājums jebkurai virtuvei.

Domā, ka grāmatu plaukts ir paredzēts tikai, lai tajā glabātu grāmatas? Nē! Tajā vari glabāt arī glāzes, traukus un dažādas citas virtuves lietas. Tas izskatās interesanti un rada mūsdienīgu iespaidu.

Krēsli bez rokturiem – gudrs risinājums


Gadījumā, ja savu mazo virtuvi izmanto arī kā ēdamistabu, ir vērts piedomāt pie tā, lai visas tajā atrodamās mēbeles būtu gaišas un caurspīdīgas, tādā veidā piešķirot telpai gaisīgumu. Smagnējas un tumšas mēbeles lai paliek pagātnei. Ja vēlies izveidot "Pinterest" bilžu stila virtuvi, tad ir vērts iegādāties krēslus bez rokturiem. Vislabāk, ja tie būtu caurspīdīgi. Pavisam vienkāršs risinājums, kas neprasa lielas pūles.

Sakārtoti plaukti sniedz vairāk vietas


Ja tavi virtuves plaukti un atvilktnes ir organizēti pa sadaļām, tajos iespējams uzglabāt daudz vairāk lietu. Ir vērts investēt atvilktņu atdalītājos, lai varētu maksimāli ietaupīt vietu. Katram nazītim un dakšiņai jābūt savam nodalījumam – ja katrai lietai būs sava vieta, vienmēr būs viegli atrast vajadzīgo, tādā veidā virtuvē neradot haosu.

Cerams, ka kāds no šiem padomiem noderēja arī tev, lai palūkotos uz savu mazo virtuvi no cita skatu punkta. Atceries, ka arī mazu telpu iespējams padarīt plašāku, izmantojot vien pāris knifiņus. Ja arī tu šobrīd arvien vairāk laika pavadi mājās, strādājot vai mācoties attālināti, iepazīsties ar mūsu ieteikumiem produktīvam darbam / mācībām mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!