Reportāža: Viena diena Rīgas ostas dzīvē
"Delfi" Brīvpieejas satura vecākais redaktors
Jānis Bagātais
Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Rīgas brīvostā 2022. gada pirmajos trijos mēnešos tika pārkrauti 5,78 miljoni tonnu kravu, kas ir par 7,1% vairāk nekā attiecīgā laika periodā pirms gada. Marts ostā bija īpaši veiksmīgs konteinerpārvadājumiem – ostā ienāca 40 konteineru līnijkuģi, pārvedot gandrīz pusmiljonu tonnu konteinerizēto kravu – tas ir lielākais mēneša apjoms pēdējo divu gadu laikā un mēneša rekorda atkārtojums. Salīdzinājumā ar februāri pieaugusi arī kopējā kokmateriālu plūsma, pārsniedzot pusmiljona tonnu rādītāju un nedaudz palielinājās labības kravu sūtījumi.

Turpinot rakstu sēriju par aktuālo Latvijas ekonomikā, portāls "Delfi" viesojās ostas Konteineru terminālī Kundziņsalā un Universālajā terminālī Vecmīlgrāvī.

Jau ziņots, ka Latvijas lielajās ostās martā turpināja palielināties pārkrauto kravu apjoms un pieaugums vērojams gandrīz visās kravu grupās. Gada pirmajos trīs mēnešos kopumā ostās pārkrauti 12,32 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,5% vairāk nekā pērn pirmajā ceturksnī. Martā pārkrauti 4,64 miljoni tonnu kravu, un tas savukārt ir par 1,06 miljoniem tonnu vairāk nekā februārī.

Kravu apgrozījumu ostās martā vēl būtiski neietekmēja Krievijas sāktais karš Ukrainā un tā rezultātā pret Krieviju un Baltkrieviju noteiktās starptautiskās sankcijas, taču prognozējams, ka turpmāk šis faktors atstās nozīmīgu iespaidu uz ostu darbu.
Latvija 2030 veidotāji:
Dace Skreija, Elise Bikova, Karīna Lašuka,
Kims Kosmačevs, Lelde Petrāne, Aigars Lazdiņš, Miks Siliņš, Oskars Dreģis, Natālija Šindikova, Inga Čujevska, Patriks Pauls Briķis, Žanete Hāka, Jānis Bagātais, Ingrīda Drazdovska.
Projekta saturu neatkarīgi veido DELFI redakcija, projekta partnerim Eiropas Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.
Eiropas Savienība
Kohēzijas Fonds