Foto: Biedrība "Dzīvnieku brīvība"

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir pabeidzis cūku likvidēšanu Āfrikas cūku mēra skartajās SIA "Druvas Unguri" cūku novietnēs, portāls "Delfi" uzzināja PVD.

Kopumā kopš 4. augusta, kad tika uzsākti slimības apkarošanas darbi, likvidētas un iznīcināšanai nogādātas 16 438 cūkas. Tas ir vairāk nekā sākotnēji lēsts.

Novietnēs turpinās mazgāšana un dezinfekcija.

Jau vēstīts, ka šogad 2. augustā vīruss tika konstatēts "Druvas Unguru" 15 570 cūku ganāmpulkā, kas ir līdz šim lielākais Latvijā reģistrētais ĀCM uzliesmojums mājas cūkām. Cūku likvidēšana sākās 4. augustā.

Valdība iepriekš apstiprināja 367 000 eiro piešķiršanu, ar ĀCM slimo cūku likvidēšanai "Druvas Unguros", kas tiks rasts valsts budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Valdība arī izlēma dzīvnieku izcelsmes blakusproduktus pēc iespējas ātrāk likvidēt uzņēmumā "Grow Energy". Uzņēmums iesniedza sarakstu ar dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu transportēšanas un pārstrādes izmaksām, kas veido 316,89 eiro par tonnu. Tādējādi valdība atbalstīja priekšlikumu uzņēmumam līdzekļus, kas nepārsniedz 307 700 eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!