Liepājā notiks starptautisks uzņēmējdarbības forums, kas veicinās investīciju piesaisti un ārvalstu uzņēmumu sadarbību ar vietējiem biznesa cilvēkiem.

Liepāja jau izsenis ir labi zināma kā viens no Latvijas rūpniecības un uzņēmējdarbības centriem. Taču pilsētas vadība un uzņēmēji nebūt negatavojas apstāties pie sasniegtā, bet kaļ plānus, kā nodrošināt vēl veiksmīgāku biznesa attīstību.

Kā vislabāk risināt dažādus uzņēmējdarbības jautājumus? Kādas ir Liepājas uzņēmumu iespējas ārvalstu tirgos? Kā visefektīvāk dibināt kontaktus ar potenciālajiem partneriem?

13. novembrī Liepājā par šiem un citiem jautājumiem diskutēs un atbildes meklēs starptautiskā uzņēmējdarbības forumā "Global Business Forum". Šo pasākumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Liepājas domi.

Foruma organizētāji ir pārliecināti, ka tā norise Liepājā palielinās pilsētas un tās reģiona atpazīstamību ārvalstu uzņēmēju vidū, veicinās investīciju piesaisti un ārvalstu uzņēmumu sadarbību ar vietējiem biznesa cilvēkiem.

Pasākuma laikā tiks pārrunātas vairākas ar uzņēmējdarbību un reģiona attīstību saistītas tēmas, piemēram "Pilsētu mārketings un to nākotne tuvākajos 20 gados", "Biznesa iespējas ražošanas un transporta industrijas uzņēmumiem" un "Tūrisma un veselības biznesa iespējas Liepājā", u.c. 

Forumu, uzsverot tā nozīmīgumu, atklās Valsts prezidents Andris Bērziņš, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un LIAA direktors Andris Ozols. Savukārt paneļdiskusijās piedalīsies gan Latvijas uzņēmumu, gan ārvalstu investoru pārstāvji.

Notiks arī nozaru asociāciju diskusijas par starptautiskā mārketinga jautājumiem, tiks apspriestas biznesa iespējas metālapstrādes, elektronikas, transporta un loģistikas, tekstila un tūrisma nozarēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Savā uzņēmējdarbības pieredzē dalīsies dažādu nozaru pārstāvji, piemēram, Valērijs Krištals ("Liepājas metalurgs"), Uldis Pīlēns (A/S UPB), Sigfred I.E. Andersen (DNB ASA vecākais viceprezidents, Latvijas Tirdzniecības kameras Norvēģijā valdes loceklis), Andriy Volynets (SIA "Liepājas Kafijas fabrika"), Valdas Trinkunas (Lietuvas Nacionālās SPA asociācijas valdes loceklis, Viļņas SPA direktors), Lars Fogh (Liepājas Biznesa centrs), Michael Ditrana (SIA "Baltik IT"), Edijs Egliņš (SIA "Lauma Fabrics") un citi.

Dalībniekiem būs iespēja arī tikties ar LIAA ārvalstu pārstāvniecību vadītājiem no Baltkrievijas, Dānijas, Francijas, Krievijas, Ķīnas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas. Foruma programma ietvers arī tīklošanas un kontaktu dibināšanas iespējas ar pārstāvjiem no ārvalstu un vietējiem uzņēmumiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Liepājas domes rīkotais starptautiskais uzņēmējdarbības forums "Global Business Forum" sāksies 2014. gada 13. novembrī plkst. 10:00. Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības ielā 39. Pieteikties forumam un individuālajām tikšanām ar LIAA pārstāvniecību darbiniekiem ikviens interesants ir aicināts LIAA mājas lapā šeit.

www.liaa.gov.lv

Forums notiks angļu valodā, taču tiks nodrošināts arī tulkojums latviešu un krievu valodās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!