"Mēs mīlam savu darbu un neapstāsimies pie sasniegtā, jo klientu prasības nepārtraukti aug un kopā ar tām augam arī mēs,” – par to ir pārliecināta uzņēmuma "MK Dizains” komanda, kas ik gadu attīstās, lai sasniegtu augstākus mērķus.

"MK Dizains" nu jau divdesmit gadus nodarbojas ar koka un metāla izstrādājumu projektēšanu, ražošanu un uzstādīšanu, veidojot dažādas konstrukcijas un rotaļu laukumus bērniem. Uzņēmuma ražotnē, Jēkabpilī, izskatās kā bērnu rotaļlietu noliktavā, jo ik uz stūra var redzēt kāda karuseļa, slidkalniņa vai citas konstrukcijas detaļas.

Uzņēmuma produktus ir novērtējuši daudzi. Kā saka "MK Dizains" rīkotājdirektors Sergejs Semjonovs, šo gadu laikā simtiem pasūtītāju ir bijuši apmierināti un izrādījuši vēlmi sadarboties atkārtoti. "Profesionalitāte, augstas klases ražošanas tehnoloģijas, kvalitatīvs materiāls un radoša pieeja noteikti ir tas, kas nodrošina mūsu reputāciju un ilgtermiņa klientus. Teju visi sadarbības partneri pie mums nonākuši, pateicoties kāda ieteikumiem," - tā S. Semjonovs.

Smēlušies iedvesmu no labajām atsauksmēm, šogad "MK Dizains" Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas organizētajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva" startē divās kategorijās - "Importa aizstājējprodukts" un "Inovatīvākais produkts". Uzņēmuma vadība tic, ka "MK Dizains" konstrukcijas ir pietiekami konkurētspējīgas abās kategorijās.

Kā "Importa aizstājējprodukts" pieteikta bērnu rotaļu laukumiem veidotā konstrukcija "Tīkla piramīda", kas vietējā tirgū ir jauns produkts. Latvijai tuvākais piramīdu un tīklu ražotājs ir poļu firma "Magrunet". "Noteikti jāuzsver, ka mūsu produkti kļūst arvien pieprasītāki projektētāju un projektu attīstītāju vidū. Tie ir labāki par citiem, līdzīgiem, jo ikvienam mūsu ražojumam ir izstrādāti un pielāgoti specializēti savienojumi, kas raksturīgi tikai šim uzņēmumam," stāsta "MK Dizains" rīkotājdirektors.

Kategorijā "Inovatīvākais produkts" uzņēmums startē ar bērnu rotaļu laukumu "DIVA", ar ko uzņēmums ļoti lepojas. Tas sastāv no 50 speciāli izstrādātiem elementiem, kas apvienoti plašā rotaļu laukumā. Šis projekts īstenots Lietuvas pilsētā Visaginā. "Mūsu komanda šim rotaļu laukumam ir izstrādājusi jaunas formas un dažādojusi tā elementu savietojumu, no kā veidojas vieglas, pārskatāmas un spilgtas konstrukcijas. Tā arī ir galvenā priekšrocība, kas mūs padara unikālus," par inovatīvo produktu informē S. Semjonovs.

Savukārt uzņēmuma valdes loceklis Viktors Semjonovs uzsver, ka ar jauno rotaļu kompleksu "DIVA" tiek plānots paplašināt arī eksporta tirgu. "Ar šo produktu mēs varēsim atšķirties no konkurentiem un piedāvāt to ne tikai Baltijā, bet arī Skandināvijā. Mūsu jaunās iekārtas konceptuāli atšķiras no iepriekš ražotajām, jo pielietoti nebijuši materiāli. Projektējot šīs rotaļu konstrukcijas, tika izstrādāti pilnīgi jauni savienojuma mezgli un risinājumi," informācijā dalās V. Semjonovs.

Arī nākotnē uzņēmums domā turpināt strādāt pie aizvien sarežģītākām konstrukcijām, kas varētu gan paplašināt eksporta tirgu, gan piesaistīt jaunus klientus tepat Latvijā.

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!