Foto: Publicitātes foto
Mēbeļu ražošanas un tirdzniecības uzņēmumam „Daiļrade Koks” pēdējie gadi aizritējuši ļoti intensīvā un rezultatīvā darbā – pagājušā gada izskaņā darbu sāka uzņēmuma iegādātā rūpnīca Tukumā. Tāpat paplašinājies arī SIA „Daiļrade Koks” produkcijas klāsts, ko papildinājusi arī biroja mēbeļu kolekcija „ELF”, ar kuru uzņēmums pārstāvēts konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2012” kategorijā „Rūpnieciskais dizains”.

„Vēlējāmies parādīt uzņēmuma jaunāko produktu un iegūt žūrijas vērtējumu gan pašam produktam, gan uzņēmuma darbībai kopumā," motīvus dalībai konkursā atklāj SIA „Daiļrade Koks" eksporta menedžeris Miks Pētersons.

Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir mēbeļu ražošana no masīva priedes un bērza koka, kā arī no krāsotām MDF un finierētām skaidu plātnēm. M. Pētersons norāda, ka, kopš darbības uzsākšanas 1994. gadā, SIA „Daiļrade Koks" uzņēmumu grupa ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem mēbeļu nozares spēlētājiem Latvijā un nostiprinājusi stabilas pozīcijas eksporta tirgos.

Tieši veiksmīgā sadarbība ar ārvalstu partneriem uzņēmumam ļāvusi gadu no gada audzēt apgrozījuma apjomu, kā arī izvērst savu darbību arvien jaunos eksporta tirgos. Patlaban uzņēmuma produkcija pieejama Vācijā, Somijā, ASV, Zviedrijā, Austrijā un citās valstīs. Savukārt Latvijā SIA „Daiļrade Koks" mēbeles iegādājamas veikalos „Čiekurs". 

Uzņēmuma nākotnē plāno palielināt augstākas pievienotās vērtības produktu īpatsvaru savā sortimentā, kā arī turpināt darbu pie SIA „Daiļrade Koks" ražoto mēbeļu atpazīstamības veicināšanas gan pašmāju, gan ārvalstu tirgos.

Atgādinām, ka konkursa „Eksporta un inovācijas balva 2012" laureātu svinīgā apbalvošana notiks š.g. 19. decembrī, kad visus konkursa dalībniekus sveiks Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!