"Mūsu komandas mērķis ir strauji attīstīties, ieviešot jaunas ražošanas tehnoloģijas, kas vērstas uz specializāciju. Mēs esam standarta biznesā, kurā tirgu atrodam ar nišas produktiem. Tā ir mūsu nākotne, un mēs redzam, ka šajā jomā rodas arvien vairāk iespēju,” – tā par savu uzņēmumu saka SIA "NPK Expert” valdes priekšsēdētājs Ģirts Cēlājs. Viņš ir pārliecināts, ka, tieši pateicoties viņa izveidotajai mērķtiecīgajai komandai, uzņēmums ir spējīgs piesaistīt jaunus klientus.

"NPK Expert" ir komplekso minerālmēslu ražotājs un vairumtirgotājs. Uzņēmuma darbības joma ir specifisku, noteiktai augsnei un kultūrai piemērotu komplekso minerālmēslu ķīmisko formulu izstrāde, ko izmanto gan golfa un futbola laukumu, gan kokvilnas, kafijas un banānu plantāciju mēslošanai dažādās pasaules valstīs. Latvijā uzņēmuma ražotos minerālmēslu maisījumus izmanto gan zemnieku saimniecībās un mazdārziņos, gan, piemēram, Liepājas futbola laukumos.

Tā kā "NPK Expert" uz ārvalstīm sūta vairāk nekā 90% saražotās produkcijas, ne velti uzņēmums šogad piedalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2014" kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā.

Kopš dibināšanas 2012. gadā "NPK Expert" izstrādājis vairāk nekā 150 dažādu minerālmēslu ķīmisko formulu. Savu produkciju uzņēmums eksportē uz Āfrikas, Āzijas un Latīņamerikas valstīm, kā arī Skandināviju un Eiropas Savienības valstīm. 2013. gadā "NPK Expert" eksportēja uz deviņām valstīm, bet pašlaik - jau uz 14. Interesanti, ka šogad uzņēmums arī eksportēja lielāko pakoto kravu Liepājas ostas vēsturē, kuras apjoms sasniedza 18 750 tonnu.

Galvenais, kas atšķir "NPK Expert" no citiem minerālmēslu ražotājiem un tirgotājiem, ir tas, ka uzņēmums ir skaidri noteicis savu virzienu - koncentrēties tikai un vienīgi uz nišas produktiem, atmetot standarta produkciju. "Lai veiktu konkrētu pasūtījumu vienam klientam, mēs lielu darbu un līdzekļus ieguldām pētījumos, taču nekad to neesam nožēlojuši. Lai arī cik daudz laika un naudas prasītu pētījumi, tie vienmēr atmaksājas. Pie tā mēs vienmēr turamies, jo izpēte katram pasūtījumam ir ļoti nozīmīga," stāsta Ģ. Cēlājs.

Runājot par nākotnes plāniem, jau nākamgad uzņēmumā tiks būtiski mainīta ražošanas tehnoloģija, kas labvēlīgi ietekmēs 2016. gada eksporta iespējas. Ģ. Cēlājs ir pārliecināts, ka, pateicoties jaunajai tehnoloģijai, "NPK Expert" pēc pāris gadiem konkurēs nevis mazo komercsabiedrību, bet gan lielo un vidējo uzņēmumu grupā. Savukārt ikdienas darbu uzņēmuma vadība plāno turpināt ierastajā veidā. "Mūsu dzinējspēks ir jaunā komanda ar lielu starptautisku pieredzi. Komanda ir tas, kas mūs ātri virza uz priekšu, liek skaidri apjaust mērķus un turēties pie uzņemtā kursa. Mana iekšējā pārliecība saka, ka mūs salauzt būs ļoti grūti," - tā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Par konkursu "Eksporta un inovācijas balva"
"Eksporta un inovācijas balva" tiek organizēta jau desmito gadu. Konkursa mērķis ir paust atzinību Latvijas komersantiem, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē. Šī gada konkursa laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2014. gada 4. decembrī, kad Vidzemes koncertzālē "Cēsis" visus tā dalībniekus sveiks konkursa patrons - Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!