Foto: Publicitātes foto

Lai mazinātu pandēmijas ietekmi uz ekonomiku un veicinātu uzņēmējdarbības izaugsmi, mazie un vidējie uzņēmumi var pieteikties finansējumam ar izdevīgākiem nosacījumiem. Eiropas Investīciju banka (EIB) un Eiropas Investīciju fonds (EIF) ir izsnieguši garantiju "Luminor Bank" AS, lai atbalstītu jaunu aizdevumu izsniegšanu visās trīs Baltijas valstīs vismaz 680 miljonu eiro vērtībā trīs gadu laikā.

Pieejamā aizdevuma summa ir sākot no 10 tūkstošiem eiro, ko uzņēmumi var izmantot investīcijām vai apgrozāmo līdzekļu finansēšanai. Aizdevumu var saņemt projektiem ar kopējām izmaksām līdz 25 miljoniem eiro, no kuriem EIB atbalsts piemērojams summai līdz 12,5 miljoniem eiro.

"Mums kā bankai ir svarīgi rast veidus, kas nodrošinātu klientiem izdevīgu un pieejamu finansējumu, īpaši šajos apstākļos. Esam gandarīti, ka esam pirmie Latvijā un pārējās Baltijas valstīs, kas, izveidojot šādu īpašu sadarbību ar EIB, sniedz uzņēmumiem iespēju saņemt aizdevumu ar izdevīgākiem nosacījumiem. Ceram, ka jaunā atbalsta programma iedrošinās uzņēmumus sākt aktīvi īstenot savus attīstības plānus. Esam gandarīti par paveikto 2020. gadā, kad kā pirmie tirgū veicām obligāciju emisiju, kas sniedza mums iespēju piesaistīt papildu kapitālu ar zemākām likmēm kreditēšanai. Tagad esam izveidojuši sadarbību ar Eiropas Investīciju Banku, lai palielinātu izdevīgāka finansējuma pieejamību gan Latvijas, gan Baltijas MVU," stāsta Mareks Gurauskas, "Luminor" Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas nodaļas vadītājs.

Finansējumam var pieteikties dažādu nozaru Baltijas reģiona mazie un vidējie uzņēmumi, kuros nodarbināti mazāk par 3000 darbiniekiem. Uz EIB atbalstu nevar pretendēt uzņēmumi, kuri pārstāv tādas nozares, kuru darbības rezultātā tiek ierobežotas cilvēku individuālās tiesības un brīvība un kuras ir aizliegtas ar likumu. Netiek atbalstīta arī ieroču un munīcijas ražošana, azartspēles, ar tabaku saistītas darbības, spekulācijas ar īpašumiem, finanšu darījumi un patērētāju finansēšana.

Uzzini vairāk par EIB finansiālā atbalsta programmu šeit vai piesakies konsultācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!