Foto: LETA
Lasītājs jautā: kā es varu dabūt savus vērtspapīrus ārā no Krājbankas?

FKTK ceturtdien ir atļāvis AS "Latvijas Centrālais depozitārijs" veikt vērtspapīru pārvedumus no AS "Latvijas Krājbanka" uz kontiem citās bankās.

Tātad, lai pārvestu savus vērstpapīrus no AS 'Latvijas Krājbanka" uz citu banku ir jāizdara sekojošais:

  • jāatver vērtspapīru konts Jūsu izvēlētajā bankā;
  • jāiesniedz rīkojums jaunajai bankai par finanšu instrumentu saņemšanu, norādot banku (tātad – AS "Latvijas Krājbanka"), no kuras tiks veikts finanšu instrumentu pārvedums un jūsu pašreizējais vērtspapīru konta numurs Krājbankā;
  • jāiesniedz vērtspapīru pārveduma rīkojums AS "Latvijas Krājbanka", norādot jauno vērtspapīru konta numuru jūsu izvēlētajā bankā.

Informācijai: pirms dodieties uz AS "Latvijas Krājbanka" filiālēm, lūgums iepriekš noskaidrot darba laikus un to, vai konkrētā filiāle ir informēta par atļauju pārvest vērtspapīrus: 67092020

Svarīgi! Vēršam uzmanību, ka tiem AS "SAF Tehnika" akcionāriem, kuru vērtspapīru konti ir atvērti AS "Latvijas Krājbanka" un kuri tiks iekļauti dividenžu saņēmēju sarakstā, lai noteiktajā laikā saņemtu dividendes, ir jāveic vērtspapīru pārvešana uz citas bankas vērtspapīru kontu līdz 2011. gada 28. novembra dienas beigām.

Krājbanka informē, ka finanšu instrumentu pārvedumu var veikt AS "Latvijas Krājbanka" Klientu apkalpošanas centrā. Finanšu instrumentu norēķini tiks veikti trešajā darba dienā pēc pārveduma rīkojuma iesniegšanas datuma. Pēc pārveduma rīkojuma iesniegšanas bankā klientam obligāti jāiesniedz finanšu instrumentu saņemšanas apstiprinājums tajā bankā vai ieguldījumu brokeru sabiedrībā, uz kuru viņš pārskaita savus finanšu instrumentus, pretējā gadījumā šis pārvedums netiks izpildīts.

Pēc finanšu instrumentu norēķiniem, ja kontā nav nevienas finanšu instrumentu pozīcijas, klients var iesniegt finanšu instrumentu konta slēgšanas rīkojumu AS "Latvijas Krājbanka" Klientu apkalpošanas centrā.

FKTK informē - lai pārvestu finanšu instrumentus, klientam ir jābūt atvērtam finanšu instrumentu kontam citā kredītiestādē vai ieguldījumu brokeru sabiedrībā uz sava vārda. Saraksts ar minētajām kredītiestādēm vai ieguldījumu brokeru sabiedrībām ir pieejams Komisijas mājas lapas sadaļā.

Klientiem ir jārēķinās, ka izvēlētās bankas un ieguldījumu brokeru sabiedrības var piemērot komisijas maksas par finanšu instrumentu (vērtspapīru) kontu atvēršanu un apkalpošanu.

Papildus Komisija norāda, ka vērtspapīrus, kas pieder bankas klientam, nedrīkst izmantot bankas kreditoru prasījumu apmierināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!