Foto: LETA

Dzīvokļi Rīgā un Pierīgā pērn pirkti pat vairāk nekā gadu iepriekš, spītējot inflācijai, "Euribor" kāpumam un vispārējai nenoteiktībai. 2022. gadā čempiona godu darījumu skaita pieauguma ziņā pelnījis otrreizējais tirgus, rēķina "Swedbank".

Savukārt pēc vairāku gadu gana iespaidīgas izaugsmes kritums piedzīvots jauno projektu jomā. Rīgā un Pierīgā, neraugoties uz piesauktajiem trūkumiem, visvairāk darījumu arvien notiek ar dzīvokļiem padomju laikā būvētajās sērijveida ēkās, taču to dominance pēdējos gados ievērojami samazinājusies. Sekundārā tirgus piedāvājums (kurā banka neietver sērijveida dzīvokļus, bet iekļauj jaunos dzīvokļus, kas tiek tirgoti varbūt otro vai trešo reizi, kā arī mājokļus vēsturiskajā centrā) ir gana liels konkurents gan jaunajiem projektiem, gan blokmājām.

“Ja cilvēki izvēlas par labu investīcijai mājoklī, šobrīd, šajā cenu izaugsmes posmā, kārts krīt uz sekundāro tirgu, nevis uz sērijveida mājām vai jaunajiem projektiem,” norāda Swedbank” Nekustamo īpašumu un celtniecības uzņēmumu apkalpošanas nodaļas vadītāja Ina Ligere.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!