Foto: LETA
Nekustamā īpašuma sludinājumos biežāk nekā agrāk ir pamanāmi objekti, kas pieder nerezidentiem, kuri tagad mēģina tos pārdot.

Ar to ir saskārusies Signe, kas šobrīd meklē sev dzīvokli Rīgas centrā. Viņas vērtējumā, mājokļu izvēle ir diezgan plaša, pāris aplūkoto dzīvokļu šķita "ņemami", taču izrādījies, ka viens pieder Krievijas pilsonim, cits – Britu Virdžīnās reģistrētam uzņēmumam. No šīs izvēles viņa atteicās, jo nebija skaidrs, cik laika varētu aizņemt darījums, ja tāds vispār ir iespējams, un kāda būs bankas nostāja. 

Jurists, nekustamā īpašuma kompānijas "KOM-Invest" pārstāvis Valērijs Bērziņš norāda, ka pēc 2022. gada 24. septembra Imigrācijas likuma grozījumiem Krievijas pilsoņiem – nekustamā īpašuma investoriem – nepagarina termiņuzturēšanās atļauju (TUA) uz pieciem gadiem (atkārtota reģistrācija), vīzu saņemt viņi arī nevar. Līdz ar to saviem īpašumiem Latvijā viņi piekļūt nevar. Ir īpašumi, kas stāv tukši, citi tiek izīrēti, taču daudzi ārvalstnieki ir nolēmuši tos pārdot. Šie darījumi ir diezgan komplicēti, viņš atzīst. 

"Delfi Bizness" skaidro, ar ko potenciālajam pircējam šāda darījuma gadījumā būtu jārēķinās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!