Foto: Publicitātes foto

Piesaistot bankas "Citadele" līdzfinansējumu, Baltijas valstu nekustamo īpašumu attīstītājs "Capital Mill" noslēdzis industriālā parka paplašināšanu Pierīgā, Granīta ielā 17.

Projekta īstenošanai piesaistīts finansējums 4,3 miljonu apmērā, no kuriem 1,8 miljoni eiro izmantoti noliktavas telpu modernizācijai un paplašināšanai, savukārt 2,5 miljoni eiro – iegādes līdzfinansējumam.

Industriālā centra paplašināšanas rezultātā esošajām noliktavas telpām blakus tapusi piebūve, līdz ar to noliktavas platība pieaugusi par aptuveni 30%, sasniedzot 10,6 tūkst. kvadrātmetru.

"Esošā kompleksa paplašināšana tika izvērsta nomnieka interesēs, lai uzņēmums varētu augt esošajās telpās un nebūtu jānomā papildu noliktavu telpas dažādās vietās, kā tas bija iepriekš. Atjaunota tika arī kompleksa pirmās kārtas ēka, īpašu vērību pievēršot energoefektivitātei," stāsta SIA "Granīta 17"un SIA "Capital Mill" valdes locekle Ieva Grīnerte. Plānots, ka drīzumā ēka iegūs BREEM "Good" sertifikātu.

Ēkas nomnieks ir Japānas uzņēmumam "Kokusai Pulp & Paper Group" piederošais AS "Antalis", kas nodarbojas ar papīra vairumtirdzniecību un jaunajās telpās saimnieko kopš aprīļa, kad noliktavas piebūve tika nodota ekspluatācijā.

Foto: Publicitātes foto

"Būvniecības process bija izaicinājumu pilns. Tas sākts 2022. gadā, pavisam neilgi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā. Materiālu trūkums, cenu kāpums un piegādes ķēžu problemātika bija faktori, kas būtiski ietekmēja procesa gaitu," atzīst Grīnerte. Tomēr objektu izdevies nodot ekspluatācijā laikus, pateicoties iesaistīto pušu profesionalitātei.

"Citadeles" korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis Vaids Žagūns (Vaidas Žagūnis) atklāj, ka banka ar "Capital Mill" sadarbojas vairākos nekustamo īpašumu projektos.

"Capital Mill" ir Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs, kas dibināts 2008. gadā un kopš tā laika Baltijas valstu projektos investējis 500 miljonus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka "Citadele" piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu. "Citadelei" Baltijā 2022. gada pirmajos deviņos mēnešos bija 373 tūkdy. aktīvo klientu, jaunos aizdevumos izsniegti 972 miljoni eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 3 miljardus eiro, un depozītu apjoms veidoja 3.8 miljardus eiro. Banka "Citadele" ir grupas mātes uzņēmums Latvijā, un tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!