Foto: Publcitātes foto
Baltijas nekustamo īpašumu investīciju holdinga uzņēmuma grupa "Summus Capital" peļņa no pamatdarbības pirmajā ceturksnī pieauga līdz 6,6 miljoniem eiro, kas ir 17,8% pieaugums, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Galvenais iemesls, kas ietekmēja peļņas pieaugumu, bija EURIBOR procentu likmes kāpums. Savukārt papildu aizņēmumi saistībā ar tirdzniecības centra "Damme" iegādi un banku kredītu pārfinansēšana ietekmēja peļņu pirms nodokļu nomaksas, kas veidoja četrus miljonus eiro, līdzīgi kā 2022.gada pirmajā ceturksnī. No šīs neto peļņas 3,9 miljoni eiro tika attiecināti uz "Summus Capital" kapitāldaļu turētājiem.

"Summus Capital" pārdošanas ieņēmumi sasniedza 9,8 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 15,2%, salīdzinot ar 2022.gada pirmo ceturksni. Šo pieaugumu galvenokārt veicināja īpašuma, tirdzniecības centra "Damme", iegāde Latvijā pagājušā gada aprīlī un īres indeksācija.

"Summus Capital" pirmo ceturksni noslēgusi ar 423,7 miljonu eiro lielu bilanci, kura, salīdzinot ar šo pašu periodu pagājušajā gadā, pieaugusi par 15,2% jeb 20,1 miljonu eiro.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaugusi arī kopējo aktīvu vērtība par 5%, bet uzņēmuma kopējās saistības sasniedza 247,3 miljonus eiro. Lai arī tas ir par 2,4 miljoniem eiro mazāk nekā pērn, toties kopējo saistību pieaugums gadā ir par 8,5% jeb 19,4 miljoniem eiro.

Naudas līdzekļu atlikums veido 10,7 miljonus eiro, kas ir par 16,4 miljoniem eiro mazāk kā pagājušajā gadā. Galvenais samazinājuma iemesls ir "Summus Capital" aizņēmumu atmaksa un samazinātie parādi kreditoriem.

Kopējais īpašnieku pašu kapitāls ceturksnī nedaudz samazinājās līdz 176,4 miljoniem eiro (samazinājums par 1,6%), ar 167,4 miljoni eiro, kas attiecināmi uz "Summus Capital" kapitāla daļu turētājiem.

"Summus Capital" pārstāvji informē, ka holdings turpina aktīvi iesaistīties ilgstspējīgu risinājumu īstenošanā. Kā viens no nesenajiem ilgstspējības projektiem ir 159 saules paneļu ar kopējā jaudu 64 395 kilovati uzstādīšana Igaunijas medicīnas centrā "Veerenni Tervisekeskus".

"Summus Capital" 2022.gada pirmā ceturkšņa pamatdarbības peļņa bija 5,6 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka "Summus Capital" pagājušajā gadā guvusi 15,689 miljonu eiro peļņu, kas ir par 37,5% mazāk nekā 2021.gadā.

"Summus Capital" kopējie pārdošanas ieņēmumi pērn pieauguši par 36,6% salīdzinājumā ar 2021.gadu un sasnieguši 40 miljonus eiro.

"Summus Capital" ir 2013.gadā dibināta nekustamā īpašuma investīciju kompānija, kurai pieder 12 nekustamā īpašuma objekti visās trijās Baltijas valstīs. "Summus Capital" ir komercīpašumu portfelis 375 miljonu eiro vērtībā mazumtirdzniecības, ofisu, loģistikas un medicīnas segmentos. Kompānija 2020.gada nogalē iegādājās "Rīga Plaza" tirdzniecības centru, bet 2021.gada nogalē - "Depo" veikala ēku Imantā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!