Foto: Publicitātes attēli

Vietējā kapitāla nekustamo īpašumu attīstītājs "Tepat Grupa" piesaistījis no "Swedbank" 1,8 miljonus eiro divu energoefektīvu daudzdzīvokļu māju celtniecībai Rīgā, Čiekurkalnā, "Delfi Bizness" informēja bankā.

Paredzēts, ka līdz pat 100% nepieciešamās enerģijas apkures ražošanai nodrošinās saules paneļu elektrostacija, kas būs izvietota uz ēku jumta.

"Lai gan privātmāju segmentā apkurē izmantots zemes siltumsūknis kombinācijā ar saules paneļiem nav nekāds jaunums, daudzdzīvokļu ēku segmentā Latvijā esam pirmie, kas piedāvā šādu risinājumu. Šāds apkures risinājums ievērojami samazina dzīvokļa kopējās ekspluatācijas izmaksas, jo īpaši ziemā. Dzīvokļu pircēji novērtē mūsu piedāvājumu un jau šobrīd, kad būvējam ēkas karkasu, rezervēti ir jau 50% dzīvokļu," komentē "Tepat Grupas" pārstāvis Voldemārs Siliņš.

Kā norāda "Swedbank" Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums, ""Tepat Grupa" pēdējo trīs gadu laikā ir veiksmīgi realizējusi vairākus daudzdzīvokļu ēku būvniecības projektus, kuri uzrāda augstus energoefektivitātes standartus.

"Ņemot vērā, ka viens no "Swedbank" mērķiem ir atbalstīt sabiedrību ilgtspējīgu pārmaiņu ieviešanā, tieši šādi projekti kalpo par piemēru citiem un vienlaikus arī sniedz gandarījumu, jo nodrošina mūsu klientiem labākos iespējamos finanšu pakalpojumus. Tāpat arī tas ļauj virzīties tuvāk "Swedbank" uzstādītajam mērķim samazināt finansētās emisijas komerciālo nekustamo īpašumu jomā par 43% līdz 2030. gadam. Tas tiešā veidā sekmē Parīzes klimata vienošanās mērķu sasniegšanu līdz 2050.gadam," saka Zaļums.

Abu daudzdzīvokļu ēku projektos paredzams izbūvēt vairāk nekā 2100 kv.m. dzīvojamo platību. Ēkas paredzams veidot trijos stāvos, kopā radot 30 jaunus dzīvokļus. Tāpat pie ēkām paredzēts izveidot arī automašīnu stāvvietu. Ekspluatācijā ēkas plānots nodot 2024. gada februārī.

Zīmols "Tepat Grupa" Latvijas tirgū darbojas kopš 2014. gada un līdz šim realizēti tādi projekti kā "Āgenskalna Priedes", "Dižskabārdis" Āgenskalnā, "Meinharda nams" Čiekurkalnā, "Raunas Rezidences", "Monrepo Nams" Teikā un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!