Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu attīstīšanas un būvniecības uzņēmums SIA "YIT Latvija" 2022. gadā apgrozīja 39,13 milj. eiro. Salīdzinot ar 2021. gadu, kad tā apgrozījums bija 25,82 milj. eiro, tas ir kāpums par 51,51%. Augusi arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 4,85 milj. eiro, liecina "Lursoft" pieejamais gada pārskats.

2022. gadā uzņēmums sācis dzīvojamo māju kompleksa "Kaivas Kvartāls" būvneicību, kā arī turpinājis darbus citos projektos, piemēram, "Silvas Nami", "Green City 4".

Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka tas ir iegādājies zemesgabalus Dzelzavas ielā, Rīgā, lai tālāk attīstītu projektu "Silvas Nami", tāpat arī Liepājas, Keldiša, J. Endzelīna un Anniņmuižas ielās.

Šogad YIT plāno pabeigt dzīvojamo māju projektus Rīgā, "Green City 4", Stirnu ielā 40B un Tērbatas ielā 72, kur pasūtītājs ir īres fonds "LiveOn". Tāpat arī paredzēts nodot ekspluatācijā "Silvas Nami" 3. un 4. kārtu, sākot darbus pie 5. kārtas būvniecības. 2023. gadā uzņēmums iecerējis turpināt būvniecību projektā "Mārpagalmi", sākt projekta "Kaivas Kvartāls" 2. kārtas dzīvojamo māju būvniecību un arī projektu Liepājas ielā 37B. "2023. gadā uzņēmums izskata iespējas turpināt projektu realizāciju īres dzīvokļu tirgum, paplašinot projektu skaitu "LiveOn" fonda portfelī. Tāpat tiek izskatīta iespēja sadarbībai ar Čehijas investīciju fondu, kopīgi realizējot jaunus projektus," teikts SIA "YIT Latvija" vadības ziņojumā.

SIA "YIT Latvija" ir somu kapitāla uzņēmums, kas Latvijā reģistrēts 1998. gadā. Pērn tas nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 5,06 milj. eiro, tostarp 0,5 milj. eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,26 milj. eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uzņēmumā pagājušajā gadā strādāja 45 darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!