Foto: Publicitātes foto

Fonds "East Capital Real Estate Fund IV" parakstījis līgumu ar nekustamā īpašuma attīstītāja "Hepsor AS" meitasuzņēmumu "Hepsor Latvia OÜ" par komerciālās ēkas "StokOfiss U30" iegādi, ziņo nekustamo īpašumu pārvaldīšanas kompānija "East Capital Real Estate".

Ēka atrodas Ulbrokas ielā 30, Rīgā, un tās kopējā iznomājamā platība ir 3642 m2. Šis ir otrs vērienīgais fonda pirkums aizvadītajās divās nedēļās.

2022. gadā būvētā "StokOfiss U30" ir moderna, multifunkcionāla komerciālā ēka, kas piedāvā "trīs vienā" risinājumu, nodrošinot uzņēmumiem gan tirdzniecības, gan biroja un noliktavu telpas vienuviet. Ēkai ir teicama atrašanās vieta pilsētā, kuru iecienījuši loģistikas un lielie komercuzņēmumi, jo tā nodrošina labu sasniedzamību no galvenajiem autoceļiem un pilsētas centra. "StokOfiss U30" ēka ir pilnībā iznomāta vairākiem uzņēmumiem, no kuriem lielākais ir starptautiskais kosmētikas mazumtirgotājs "Douglas".

"Multifunkcionālo biroju-noliktavu telpu jeb "stock-offices" īpašumi pārstāv jaunu un strauji augošu segmentu. Iegādātais objekts ir populārs mazo un vidējo uzņēmumu vidū, kuri vēlas atrasties viegli pieejamā vietā pilsētas rosīgajā daļā, kā arī apvienot biroju, noliktavu un mazumtirdzniecības/izstāžu zonu," komentē "East Capital Real Estate" izpilddirektors Madiss Raidma (Madis Raidma).

Darījumu aktivitāte komerciālā nekustamā īpašuma tirgū Baltijā šobrīd ir salīdzinoši zema, norāda "Hepsor AS" valdes loceklis Henrijs Lakss (Henri Laks), tomēr uzņēmumam ir izdevies veiksmīgi attīstīt pievilcīgu komerciālo ēku. Viņš akcentē, ka aizvadītajos gaduos uzņēmuma īpašumu portfelis ir sasniedzis 71 100 m2 un drīzumā tas pielīdzināsies Igaunijas attīstības portfeļa apmēram, kas ir 90 400 m2.

"East Capital Real Estate IV" darbību sāka 2019. gada beigās, un tas ir ceturtais "East Capital" nekustamā īpašuma fonds. Savukārt "StokOfiss U30" ir astotais "East Capital Real Estate IV" investīciju projekts, kas iegulda un pārvalda ilgtspējīgus īpašumus, galvenokārt biroju un loģistikas segmentos Austrumeiropā un Centrāleiropā. Fonds, par kuru ir izrādīta liela interese no Eiropas investoru puses, plāno ieguldīt vismaz 400 miljonus eiro. "East Capital Real Estate komanda" darbojas Stokholmā, Tallinā, Rīgā un Viļņā.

Darījumu finansē AS "Swedbank", bet juridiskās konsultācijas pircējam nodrošināja juridiskais birojs "Vilgerts", savukārt pārdevējam – juridiskais birojs "Cobalt".

Saskaņā ar "East Capital Real Estate" sniegtajām ziņām šī darījuma vērtība ir 5,2 miljoni eiro. No šīs summas jāatskaita uzņēmuma parādsaistības, tostarp banku aizdevumi un īpašnieku aizdevumi.

Jau ziņots, ka šā gada maijā fonds ir parakstījis līgumu par divu modernu 10 stāvu biroju ēku "Duetto A" un "Duetto B" iegādi Viļņā. Kompleksa kopējā iznomājamā platība ir 17 260 kvadrātmetri, un darījums tiks noslēgts šī gada jūnija sākumā. Šī darījuma vērtība bija 37 miljoni eiro.

"East Capital Real Estate" galvenokārt investē komerciālos objektos biroju, loģistikas un mazumtirdzniecības segmentā Baltijā un Centrāleiropā. Tas pārvalda trīs fondus un vienu investīciju mandātu, kura kopējā īpašuma vērtība ir 500 miljoni eiro un kas sadalīts 22 īpašumos ar iznomājamo platību 360 000 m2.

"East Capital Real Estate" ietilpst "East Capital Group" – neatkarīgā aktīvu pārvaldītāju grupā no Zviedrijas, kas tirgū darbojas jau kopš 1997. gada, piedāvājot dažādas ieguldījumu iespējas: ieguldīt akcijās, fiksētu ienākumu vērtspapīros, nekustamajā īpašumā u.tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!