Foto: Publicitātes foto
SIA "Rīgas brīvostas flote" aizvadītā gada nogalē apstiprināja darbības stratēģiju nākamajiem pieciem gadiem, kas paredz modernizēt un papildināt Rīgas brīvostas flotes sniegto pakalpojumu klāstu, vēl vairāk audzējot savu tehnisko pakalpojumu kvalitāti. Uzņēmums plāno veikt nozīmīgas investīcijas tehnisko resursu modernizācijā, kas ietver gan tehniskās bāzes papildināšanu teritoriju apsaimniekošanas darbā, gan kuģu flotes modernizāciju.

"Rīgas brīvostas flotes tehnisko resursu pilnveidošana ir pakārtota mūsu plāniem nodrošināt ostas tehnisko pakalpojumu sniegšanu jebkurā Latvijas ostā, kam šādi pakalpojumi būs nepieciešami. Mūsu pieredzi un navigācijas un hidrogrāfijas pakalpojumu kvalitāti jau tagad novērtē vairākas Latvijas ostas, ar kurām esam izveidojuši labu sadarbību. Uzskatām, ka ar esošajiem resursiem ir iespējams efektīvi nodrošināt pakalpojumus centralizēti – tādā veidā ostas var attīstīties tajos virzienos, kur tās var sekmēt kravu un klientu piesaisti, uzticot tehniskos pakalpojumus savas jomas profesionāļiem. Apvienojot spēkus, noteikti varam sasniegt vairāk un tā kopā stiprināt arī Latvijas ostu kopējo konkurētspēju," norāda SIA "Rīgas brīvostas flote" valdes loceklis Kaspars Ozoliņš.

Atbilstoši normatīvajos aktos pieļaujamajam apjomam Rīgas brīvostas flote saredz iespēju citās ostās nodrošināt tehnisko pakalpojumu sniegšanu, konkrēti – hidrogrāfijas, navigācijas tehnisko līdzekļu uzturēšanas, ziemas navigācijas, kuģu nomas, avārijas seku likvidācijas pakalpojumus.

Rīgas brīvostas flotes modernizācijas plāni tiks balstīti uz jaunāko risinājumu, inovāciju un tehnoloģiju apgūšanu un ieviešanu praksē, tādējādi uzsvaru liekot uz ilgtspējīgu un videi draudzīgu uzņēmuma attīstību. Uzņēmums plāno kļūt par kvalitatīvāko ostu tehnisko pakalpojumu sniedzēju, kā arī, sekojot zaļā kursa pieejai, mazināt savas darbības ietekmi uz apkārtējo vidi, piemēram, ar vēl viena universāla hidrogrāfijas kuģa iegādi, kuru var pielietot hidrogrāfijas, navigācijas un arī ledus laušanas darbos. Šāda investīcija ir gan ekoloģiski, gan ekonomiski pamatota. Tāpat jau tuvākajos gados Rīgas brīvostas flote ir apņēmusies veikt pāreju uz alternatīvās enerģijas risinājumu izmantošanu sniegto pakalpojumu nodrošināšanā. Papildu tam, inovatīvu tehnoloģiju un risinājumu ieviešana paredzēta arī citos sniegtajos pakalpojumos, piemēram, hidrogrāfijas jomā.

SIA "Rīgas brīvostas flote" 2022. – 2026. gada darbības stratēģijas izstrādes ietvaros ir secināts, ka uzņēmuma pozitīvie darbības rādītāji un pieejamie tehniskie resursi ļauj optimistiski raudzīties uz iespēju gan modernizēt esošo floti, gan paplašināt kapitālsabiedrības darbības lauku. Turklāt šim uzņēmuma attīstības virzienam ir ne tikai finansiāls pamatojums, bet tas ir saskaņots arī ar normatīvo aktu regulējumiem un Latvijas kopējo transporta attīstības politiku.

Plānošanas dokumenta izstrādes gaitā vērā tika ņemts gan iepriekšējā periodā sasniegto mērķu izvērtējums, gan valsts vienotās transporta attīstības pamatnostādnes 2021. – 2027. gadam. Stratēģijas izstrādes procesā tika uzklausīti Latvijas ostu pārvalžu, nozares ministrijas un nozares ekspertu publiski paustie viedokļi.

SIA "Rīgas brīvostas flote" ir Rīgas brīvostas pārvaldei piederoša kapitālsabiedrība, kas dibināta 2010. gadā. Uzņēmumā ir nodarbināti vairāk nekā 100 cilvēki, kuri visi ir savas jomas profesionāļi. SIA "Rīgas brīvostas flote" valdījumā ir ledlauži, velkoņi, hidrogrāfijas kuģi, loču kuģi, tehniskie kuģi, laivas. Floti papildina arī sauszemes transports un speciālā tehnika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!