Foto: Reuters/Scanpix
Japānas videospēļu kompānijas "Nintendo Co." vadītājs Satoru Ivata ir miris ar žultsvadu vēzi 55 gadu vecumā, pirmdien paziņoja šī kompānija.

Ivata, kurš bija "Nintendo" prezidents kopš 2002.gada, nomira sestdien Kioto Universitātes slimnīcā. Viņš pēdējā laikā nebija redzēts videospēļu pasākumos, kuros parasti bija piedalījies.

Ivatas vadībā "Nintendo" attīstījās par globālas nozīmes kompāniju. Viņš vadīja kompāniju arī tad, kad tā nesen piedzīvoja problēmas, kuras radīja viedtālruņu popularitāte.

"Nintendo" nesen paziņoja, ka tā sāks ražot spēles viedtālruņiem. Pirms tam Ivata un citas "Nintendo" amatpersonas vairākkārt noraidīja ideju izstrādāt spēles mobilajām ierīcēm, jo uzskatīja šo tirgu par mazsvarīgu.

"Nintendo" martā pavēstīja par alianses izveidošanu ar Japānas mobilo spēļu kompāniju "DeNA Co.", lai izstrādātu spēles viedtālruņiem un planšetdatoriem.

"Nintendo" galvenie konkurenti videospēļu biznesā ir "Sony Corp." ar spēļu sistēmu "PlayStation" un "Microsoft Corp." ar spēļu konsoli "Xbox One". "Sony" un "Microsoft" labāk nekā "Nintendo" ir pielāgojušās tiešsaistes un mobilo spēļu laikmetam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!