Foto: Reuters/Scanpix

Naktsmītņu rezervēšanas uzņēmums "Airbnb" plāno atlaist aptuveni 900 darbinieku, kā arī sašaurināt biznesa fokusu, lai mazinātu Covid-19 pandēmijas radītās sekas, otrdien paziņoja kompānijas vadītājs Braiens Českijs.

Kompānijā prognozē, ka šā gada apgrozījums būs uz pusi mazāks nekā 2019. gadā, kad tas sasniedza 4,8 miljardus ASV dolāru.

Českijs arī pauda, ka "Airbnb" sašaurinās savu fokusu, apturot projektus, kas saistīti ar transportu un televīzijas produktu producēšanu, kā arī samazinās centienus pārdot viesnīcas un luksusa īpašumus.

"Tā kā mēs nevaram atļauties darīt visu tā, kā mēdzām agrāk, šie samazinājumi virzīs mūs uz daudz fokusētāku biznesu. Ceļojumi šajā jaunajā pasaulē izskatīsies citādi, un mums attiecīgi jāattīsta "Airbnb"," pausts paziņojumā.

Darbiniekiem, kuri zaudēs darbu, tiks piedāvāts vismaz trīsarpus mēnešu atlaišanas pabalsts. Darba vietu skaita samazinājumi varētu ietaupīt 400-500 miljonus ASV dolārus gadā, lēš uzņēmumā.

Kompānija jau iepriekš samazinājusi izmaksas, apturot lielāko daļu mārketinga aktivitāšu un nepieņemot darbā jaunus cilvēkus, bet vadības līmenī samazināja algas.

Arī citas tiešsaistes ceļojuma firmas, kas konkurē ar kompāniju, tostarp "Booking Holdings", "Expedia" un "TripAdvisor" ir paziņojušas, ka pandēmijas dēļ atlaidīs daļu darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!