Pēc Igaunijas degvielas uzņēmēja un "Alexela" īpašnieka Heiki Hēla teiktā, fosilā degviela Eiropā tiks nicināta un automašīnām domātā degviela tiks aplikta ar skarbiem nodokļiem.

Šīs intervijas publicēšanas brīdī lieluzņēmējs Heiti Hēls (Heiti Hääl) kopā ar sievu Rētu un brāli Marti ir tālu no Igaunijas, uz burinieka "Admiral Bellingshausen" klāja, apmeklējot Svalbāru.

Uzņēmējs, kurš septiņus mēnešus katru gadu dzīvo Kesmu pussalā Igaunijas ziemeļu krastā un kura hobijs ir profesionālā piekrastes zvejniecība, šovasar sazvejojis jau vairāk nekā divas tonnas zivju. Lai gan sīgu loms ir kļuvis pieticīgs, Kesmu ūdeņos lielos daudzumos atrodami asari un līdakas, var sastapt arī kādu lasi. "Tātad ģimene badā nepaliks," saka Hēls un smīn.

4 Hēla atziņas, par ko varēsi izlasīt intervijā:

• Abi valstij piederošie uzņēmumi – "Eesti Energia" un "Elering" – savā starpā strīdas tiesā, bet es nevaru iedomāties, ka divi "Alexela" piederoši uzņēmumi savā starpā varētu tiesāties. Ar šādu naudas izšķērdēšanu privātajā biznesā gan neviens nenodarbotos.

• Vai šī ar CO2 nodokli neapliekamā elektroenerģija, kas nāk no Krievijas caur Somiju, saražota velns zina no kā, padarīs mūs zaļus? Domāju, ka nepadarīs. Es domāju, ka tā ir zaļmaldināšana.

• Igaunijā visas lielās lietas – vai tā būtu celulozes rūpnīca vai vēja parks – nenotiek tādēļ, ka "tas ir jauki, bet ne manā pagalmā".

• Vēsturē vienmēr ir bijuši cilvēki, kas ar savu rīcību spēj palēnināt dzīves attīstību. Destruktīvi rīkoties ir daudz vienkāršāk nekā strādāt. Kesmu osta tik un tā nāks, jautājums ir – kurā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!