Foto: AP/Scanpix
Itālijas aviokompānija "Alitalia" paziņojusi, ka pagaidām tai nav izdevies piesaistīt kompānijas glābšanai no bankrota nepieciešamos 300 miljonus eiro ( ap 211 miljoniem latu) – akcionāru rīcībā neesot tik lielas summas.

Pagaidām gan netiek atmestas cerības, ka līdz šā gada 10. decembrim nauda, kas nepieciešama, lai vismaz līdz pavasarim attālinātu kompānijas bankrotu, tiks atrasta, vēsta "Kommersant.ru".

"Altialia" restrukturizācijas plāns, kuru kompānijas direktoru padome apstiprināja šā gada oktobrī, paredz, ka kompānijas glābšana no bankrota tiks īstenota, piesaistot investīcijas kā no akcionāriem, tā arī no citiem investoriem. Tomēr pagaidām 22 "Alitalia" akcionāri ir spējuši savākt tikai nedaudz vairāk nekā pusi no nepieciešamajiem līdzekļiem, proti, 173 miljonus eiro (121,5 miljonus latu).

Itālijas valdība ir izvirzījusi nosacījumus "Alitalia" glābšanai - tā apsolījusi, ka Itālijas pasta kompānija iegādāsies aviokompānijas akcijas par 75 miljoniem britu mārciņu ( vairāk nekā 63,3 miljoniem latu), taču tas notiks tikai tādā gadījumā, ja esošie "Alitalia" akcionāri kompānijas glābšanā ieguldīs vismaz 225 miljonus eiro.

Tomēr daļa "Alitalia" lielāko akcionāru, kuru vidū ir arī "Air France-KLM", kam pieder 25 % itāļu aviokompānijas akciju, ir atteikušies piedalīties kompānijas restrukturizācijas plāna īstenošanā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!