Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Luksemburgas Nacionālā datu aizsardzības komisija (Commission Nationale pour la Protection des Données - CNPD) paredzējusi 886,6 milj. ASV dolāru lielu naudas sodu “Amazon”, norādot ka globālā milža datu apstrādes, uzglabāšanas politika neatbilst vispārējiem Eiropas Savienības datu aizsardzības normatīviem.

Tiešsaistes tirdzniecības smagsvara 'Amazon" ieskatā naudas sods ir piemērots nepamatoti, kompānija plāno aktīvi aizstāvēt savas pozīcijas.

Kā atgādina "BBC", saskaņā ar ES Vispārīgās datu aizsardzības regulas (VDAR jeb starptautiski GDPR) noteikumiem uzņēmumiem ir jāiegūst cilvēku piekrišana, pirms izmantot viņu personas datus, pretējā gadījumā jārēķinās ar bargiem naudas sodiem.

"Amazon" nebūt nav pirmais globālais uzņēmums, kas pārkāpis ES Vispārējo datu aizsardzības regulu, taču naudas soda apjoms gan ir lielākais, kāds līdz šim ir piemērots, kopš regula 2018. gadā ir stājusies spēkā. Sodi daudz mazākā apjomā iepriekš ir piemēroti "Google", " British Airways", "H&M", "Marriot Hotels".

Šobrīd nav skaidri zināms, kāpēc, par kādiem nodarījumiem un pārkāpumiem "Amazon" izpelnījies tik bargu sodu, vēsta "BBC". Tikmēr kompānija ir uzsvērusi, ka pilnīgi noteikti sodu pārsūdzēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!