Foto: AFP/Scanpix

Interneta tirdzniecības giganta "Amazon" un kosmosa ceļojumu kompānijas "Blue Origin" dibinātājs Džefs Bezoss paziņojis par plāniem 2020. gadā sākt preču piegādi uz Zemes pavadoni Mēnesi.

Bezoss cer, ka 2020. gadā, attīstoties kosmosa tehnoloģijām un izpētei, jauns transporta ceļš būs noderīgs eksperimentu aprīkojuma, pārtikas un pat cilvēku nogādāšanai uz vienīgo dabisko Zemes pavadoni.

"Ir pienācis laiks Amerikai atgriezties uz Mēness, tikai šoreiz, lai paliktu," viņš norādīja intervijā.

Uzņēmējs ar šādu paziņojumu nācis klajā vien pāris dienas pēc tam, kad Elona Maska izveidotā kompānija "SpaceX" paziņoja par plāniem jau 2018. gada laikā privātā ceļojumā ap Mēnesi nosūtīt divus tūristus.

Intervijā pašam Bezosam piederošajā laikrakstā "Washington Post" miljardieris paziņoja, ka jau 2020. gadā "Blue Origin" sāks nodrošināt preču transporta maršrutu no Zemes uz Mēnesi. Uzņēmums par savu ieceri jau informējis Nacionālas aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) vadību un ASV prezidenta Donalda Trampa administrāciju.

"Pastāvīgi apdzīvota Mēness kolonija ir grūts, bet vērtīgs mērķis. Jūtu, ka patiešām daudzi cilvēki tajā ir patiesi ieinteresēti," sacīja Bezoss.

Lai gan pamatā projektā tiks investēti paša uzņēmēja resursi, Bezoss arī cer uz NASA finansiālo atbalstu. Precīzas plānotā projekta izmaksas pagaidām netiek atklātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!