Foto: AP/Scanpix

Tehnoloģiju gigants "Amazon" par 12,2 miljardiem eiro iegādāsies "Whole Foods", kam ASV, Kanādā un Lielbritānijā pieder 460 veikalu plašs tīkls, vēsta raidsabiedrība "Sky".

Pēc darījuma akciju kritumu pieredzēja virkne citu veikalu ķēžu, piemēram, Lielbritānijā "Tesco" akciju vērtība noslīdēja par 5%, bet "Stainsbury's" par 4%. ASV pārtikas mazumtirgotāja "Walmart" akciju vērtība arīdzan pazeminājusies par 5%.

Teksasas štatā bāzētās "Whole Foods" sortiments piedāvā veselīgus un organiskus pārtikas produktus. 1978. gadā dibinātais uzņēmums sevi dēvē par "Amerikas veselīgāko pārtikas veikalu". Plānots, ka "Whole Foods" veikali turpinās darbu zem ierastā zīmola nosaukuma.

"Amazon" vadītājs Džefs Bezoss norādījis, ka "Whole Foods" četrās desmitgadēs veicis lielisku darbu, kam lemts turpināties. Savukārt "Whole Foods" līdzdibinātājs Džons Makijs uzsvēris, ka darījums dod iespēju palielināt uzņēmuma vērtību un atvieglot veikalu misiju sniegt pircējiem kvalitāti, ērtības un inovācijas.

Raidsabiedrība "Sky" norāda, ka viens no investoriem pēdējā laikā mudinājis "Whole Foods" vadību reorganizēt uzņēmuma valdi. Plānots, ka darījums stāsies spēkā šā gada otrajā pusē, bet tam vēl jāgūst akcionāru un regulatora apstiprinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!