Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV interneta tirdzniecības kompānijas "Amazon" dibinātājs un vadītājs, pasaules bagātākais cilvēks Džefs Bezoss pirmdien, 17. februārī, paziņoja, ka viņš piešķir 10 miljardus ASV dolāru, lai izveidotu fondu cīņai pret klimata izmaiņām.

Paziņojumā saviem 1,4 miljoniem sekotāju sociālajā tīklā "Instagram" Bezoss rakstīja, ka jaunais Bezosa Zemes fonds "finansēs zinātniekus, aktīvistus, nevalstiskās organizācijas - jebkurus centienus, kas piedāvā reālu iespēju palīdzēt saglabāt un aizsargāt dabisko pasauli".

"Klimata izmaiņas ir vislielākais drauds mūsu planētai," paziņoja Bezoss, kura bagātības lielums tiek lēsts ap 130 miljardiem dolāru.

"Es gribu strādāt līdz ar citiem, gan lai paplašinātu zināmos veidus un izpētītu jaunus veidus, kā cīnīties pret klimata izmaiņu postošo ietekmi uz šo planētu, kas mums visiem ir kopīga."

Bezoss, kurš saglabāja pasaules bagātākā cilvēka statusu arī pēc dārgas laulības šķiršanas pērn, paziņoja, ka jaunais fonds sāks grantu piešķiršanu šovasar.

"Amazon" ir izpelnījusies kritiku par to, ka rada lielu daudzumu atkritumu ar tās piegādāto preču iesaiņojumu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisijas ar kompānijas daudzajām preču piegādes automašīnām.

Pat ja Bezoss uzreiz iztērētu jaunajam fondam paredzētos 10 miljardus dolāru, viņš vēl arvien būtu pasaules bagātākais cilvēks, ziņoja laikraksts "The New York Times".

View this post on Instagram

Today, I’m thrilled to announce I am launching the Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Climate change is the biggest threat to our planet. I want to work alongside others both to amplify known ways and to explore new ways of fighting the devastating impact of climate change on this planet we all share. This global initiative will fund scientists, activists, NGOs — any effort that offers a real possibility to help preserve and protect the natural world. We can save Earth. It’s going to take collective action from big companies, small companies, nation states, global organizations, and individuals. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ I’m committing $10 billion to start and will begin issuing grants this summer. Earth is the one thing we all have in common — let’s protect it, together.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ - Jeff

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on Feb 17, 2020 at 10:00am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!