Foto: LETA

Mančestrā tiesas sēdē ceturtdien, 23. februārī, tika pasludināts labvēlīgs spriedums par labu Valērijam Belokoņam strīdā pret Oistonu ģimeni; prasību tiesā iesniedza "Baltic International Bank", informē bankas pārstāvji.

Tiesa atzina, ka Oistonu ģimene nepamatoti nav izmaksājusi Belokoņam pienākošos peļņas daļu par viņa veiktajām investīcijām stadionā. Neizmaksātās peļņas apjoms ir aptuveni viens miljons Lielbritānijas mārciņu. Precīzs izmaksājamās summas apjoms tiks noteikts atsevišķā tiesas sēdē aprīļa sākumā, pēc pēdējo finanšu aprēķinu veikšanas.

Tiesa arī lēma piedzīt no Oistonu ģimenes tiesāšanas izdevumus 425 tūkstoši mārciņu apmērā, kas samaksājami 28 dienu laikā, lēmums par kopējo kompensācijas apjomu tiks pieņemts atsevišķā tiesas sēdē. Tiesa noraidīja Oistonu advokātu apelācijas prasību Mančestras apgabaltiesā.

Prasību tiesā iesniedza AS "Baltic International Bank", kas pārņēma SIA "VB Football Assets" prasījuma tiesības pret uzņēmumu "Segesta Limited" par 2008. gadā noslēgtajā Investīciju līgumā atrunāto saistību neizpildi. "Segesta Limited" pieder futbola kluba "Blackpool" līdzīpašniekam Ovenam Oistonam, un tai pieder futbola stadions, kurā spēles aizvada minētais klubs.

Paralēli prasībai par Investīciju līgumu, Belokoņam piederošā SIA "VB Football Assets" ("Blackpool" futbola kluba akcionārs) ir arī iesniegusi prasību sakarā ar minoritārā akcionāra tiesību aizskaršanu pret Ovenu Oistonu un Karlu Oistonu un viņiem piederošo kompāniju "Segesta Limited". Šī prasība tiesā tiks skatīta 2017. gada vasarā.

Kopš "Blackpool" futbola kluba iekļūšanas Anglijas premjerlīgā, Oistoni ir pārskaitījuši desmitiem miljonu mārciņu kluba līdzekļu uz citām Oistoniem piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus, kā arī izmaksājot 11 miljonus mārciņu Ovenam Oistonam direktora algā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!