Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Alibaba Group Holding Ltd" dibinātājam Džekam Ma piederošais "Ant Group" paziņojis akciju cenas, ar kādām kompānija startēs Honkongas un Šanhajas biržās, raksta "CNBC".

Katrā no biržām tiks piedāvāti 1,67 miljardi akciju, kopumā kompānijai ļaujot piesaistīt 34,5 miljardus ASV dolāru.

Šanhajā kotēto akciju cena noteikta 68,8 juaņas par vienu akciju (10,13 dolāri), tādējādi kompānija piesaistīs 17,23 miljardus ASV dolāru.

Savukārt Honkongas biržā vienas akcijas cena noteikta 80 Honkongas dolāri (10,32 dolāru), kas ļauj uzņēmumam piesaistīt 17,24 miljardus ASV dolāru.

Līdz ar šo IPO kompānija pārspēs iepriekšējo rekordistu – Saūda Arābijas naftas kompāniju "Aramco", kas pērnā gada decembrī piesaistīja 29, 4 miljardus ASV dolāru.

"Ant Group" dalīs akcijas, piedāvājot tās Honkongas un Šanhajas biržā, un pārdodot 1,67 miljardus akciju katrā no tām. Tas veido aptuveni 11% no kopējā kompānijas akciju skaita. Ņemot vērā noteiktās akcijas cenas, kompānijas vērtējums sasniegs 313,37 miljardus ASV dolāru.

"Ant Group" plāno akcijas Honkongas biržā sākt tirgot 5. novembrī, pagaidām neatklājot datumu, kad tās sāks kotēt Šanhajas biržā.

Jau ziņots, ka Singapūras valsts līdzekļu fonds "GIC Private Limited" abos piedāvājumos varētu ieguldīt vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru. Arī šī brīža "Ant" investors Singapūras "Temasek" ir izrādījis interesi par IPO, norāda "Reuters".

"Ant Group" uzsāka savu darbību kā "Alibaba" maksājumu pakalpojumu nodrošinātājs "AliPay". Uzņēmums ir daļa no "Alibaba Group".

"Tā ir pirmā reize, kad tik apjomīgs piedāvājums – līdz šim lielākais – veikts ārpus Ņujorkas," sacīja Ma Bundas samitā Šanhajā. Ķīnas miljardieris nosauca šo piedāvājumu par "brīnumu", sakot: "Mēs neuzdrošinājāmies par to domāt pirms pieciem vai pat pirms trim gadiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!