Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pagājušajā nedēļā tehnoloģiju gigants "Apple" paziņoja, ka tā mazumtirdzniecības veikali, biroji un datu centri enerģijas iegūšanai šobrīd izmanto 100% dabīgus enerģijas avotus, skaidro "CNN Money".

"Apple" enerģiju iegūst ar saules bateriju, vēja ģeneratoru, biogāzes kurināmā un mikro-hidro ģenerēšanas sistēmu palīdzību. Enerģiju šādā veidā kompānija gūst aptuveni 43 valstīs, tostarp ASV, Lielbritānijā, Ķīnā un Indijā.

"Mēs zinām, ka nākotne balstās tikai uz atjaunojamiem resursiem, tāpēc jau tagad meklējam jaunas un radošas iespējas, kā gūt enerģiju dabai pēc iespējas draudzīgākā veidā," skaidro "Apple" vadītājs Tims Kuks."Mēs esam apsolījuši šo pasauli pamest labāku nekā tā bija, kad tajā ieradāmies. Pēc vairākiem gadiem smaga darba varam būt lepni, ka beidzot esam panākuši ilgi gaidītās pārmaiņas," Kuks papildina.

Šobrīd kompānija "zaļo" datu centru skaitu paplašina ārpus ASV. Tehnoloģiju milzis sadarbojas ar vietējo saules bateriju ražotāju arī Japānā, ar kuru noslēgta vienošanās par 300 jaunu jumta saules sistēmu ražošanu.

Ilgtspējīgu attīstību par vienu no saviem galvenajiem mērķiem izvirzījušas vairākas kompānijas. "Microsoft", piemēram, līdz 2030. gadam par 75% cer samazināt sava uzņēmuma radītās oglekļa emisijas. Eksperti apgalvo, ka lielajām kompānijām nepieciešams strādāt ar atjaunojamiem enerģijas ieguves avotiem ne tikai, lai ilgtermiņā ietaupītu ražošanas izmaksas, bet arī, lai piesaistītu un saglabātu darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!