Foto: DELFI
Privātā kapitāla investors "Mid Europa Partners" ("Mid Europa") ir noslēdzis "Pigu Group" un "Hobby Hall Group OÜ" (HHG) akciju iegādes procesu, izveidojot vienu grupu Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Somijā, informē uzņēmums.

Grupa ir apvienojusi vairākus miljonus reģistrētu uzņēmumu klientu četrās valstīs – "Pigu.lt" Lietuvā, "Kaup24.ee" un "Hansapost.ee" Igaunijā, "220.lv" un "Xnet.lv" Latvijā un "Hobbyhall.fi" Somijā. Uzņēmums vērtē, ka apvienotā grupa ir kļuvusi par lielāko e-komercijas spēlētāju Baltijā.

Trīs tūkstoši Baltijas valstu pārdevēju pārdod vairāk nekā 1,5 miljonus preču jaunā uzņēmuma e-platformas daļā – "Pigu Group", pircējiem platformu apmeklējot vairāk nekā 100 miljonus reižu gadā. Pēc apvienošanās ar lielāko, "Hobby Hall OU" pārvaldīto interneta veikalu, kopīgajā e-platformā tirgoto preču skaits palielināsies par vairāk nekā diviem miljoniem, savukārt apmeklētāju skaits sasniegs gandrīz 145 miljonus gadā.

"Pandēmijas laiks ir paātrinājis izmaiņas pircēju iepirkšanās paradumos, un iepirkšanās e-vidē ir kļuvusi par normu," teic "Mid Europa" partneris Kerims Turkmens (Kerim Turkmen).

Saskaņā ar jaunās grupas un "Pigu" izpildirektora Daiņus Ļuļa (Dainius Liulys) teikto, pēc darījuma noslēguma tiks uzsākts dažādu grupai piederošo e-platformu integrācijas process. "Līdz ar tirdzniecības centra internetā izaugsmi ievērojami kāps darbības vēriens, līdz ar to pircējiem būs lielāka preču izvēle. Jāuzsver, ka augs arī ieguldījumi tehniskajā infrastruktūrā," uzsver Luļis. "Preces būs pieejamas arī Somijas tirgū, kas ir četras reizes lielāks par visām Baltijas valstīm kopā. Tas nenoliedzami ietekmēs arī pārdošanas apjomus".

Jāatgādina, ka "Mid Europa" noslēdza līgumu ar "Pigu" un tā akcionāru "MCI Group" (MCI), lai apvienotu "Pigu" ar Igaunijas "HHG" šī gada martā. Līdz ar to "Mid Europa" ir kļuvusi par kopuzņēmuma galveno akcionāru, un "MCI" dibinātāji, "Pigu" un "HHG" ir atlikušie akcionāri, saglabājot nozīmīgas daļas kopuzņēmumā.

"Mid Europa Partners" ir neatkarīga privātā kapitāla sabiedrība, kas koncentrējas uz Centrāleiropas un Austrumeiropas augošajiem tirgiem. Strādājot Londonā, Varšavā, Bukarestē un Stambulā, "Mid Europa" ir piesaistījusi un pārvaldījusi līdzekļus vidēji 5,3 miljardu eiro apmērā. Kopš savas darbības sākuma 1999. gadā, kompānija ir noslēgusi 44 ieguldījuma darījumus 18 valstīs reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!