Foto: LETA

"Wizz Air" laiž darbā jauno elektronisko datu pārvaldības sistēmu (EFB) — tas ir tehnisks risinājums, kas visas drukātās rokasgrāmatas un materiālus lidmašīnās aizstās ar pilotu "iPad". Jaunā sistēma palielina efektivitāti visos lidojuma plānošanas aspektos. Tā atbalsta lidsabiedrības plašākās ilgtspējības saistības, ievērojami samazinot papīra un degvielas patēriņu, informē uzņēmums.

Saskaņā ar jauno EFB sistēmu katrs "Wizz Air" pilots saņems "iPad”. Ierīces būs apgādātas ar attiecīgajiem dokumentiem, kartēšanas un veiktspējas lietotnēm, kas nepieciešamas, lai sagatavotos lidojumam. Reisa laikā tās sniedz reāllaika informāciju un izmaiņas uzdevuma instrukcijās.

Pāreja uz jaunās EFB lietošanu pozitīvi ietekmēs arī "Wizz Air" plašākos centienus samazināt ietekmi uz vidi saskaņā ar mērķi vēl vairāk pazemināt ogļskābās gāzes izplūdi. Jaunā sistēma ne tikai ietaupīs aptuveni sešus miljonus papīra lapu gadā, kas ir līdzvērtīgi vairāk nekā sešsimt koku saglabāšanai, bet ar precīzāku lidojumu plānošanu un masas samazinājumu arī pazeminās degvielas patēriņu.

Pārrēķināto lidojuma plānu pieejamība pirms katra reisa un optimizācija lidojumu laikā ietaupīs vairāk nekā 4500 tonnu degvielas gadā, samazinot siltumnīcefekta gāzu izplūdi par krietni vairāk nekā 14 tūkstošiem tonnu. Šī masa atbilst 180 tūkstošiem astoņdesmitkilogramīgu pasažieru gadā, kas ir vienāda ar 750 pilnu 239 sēdvietu lidmašīnu A321neo masu.

Aviokompānija rīkos e-mācības pilotiem, lai nodrošinātu netraucētu pāreju uz jauno sistēmu. Līdz šā gada beigām ir paredzēts pabeigt ieviešanu un atbrīvoties no visiem papīriem pilotu kabīnēs.

Mācību lidojuma kapteinis un EFB risinājuma arhitekts Gerbens Bonts sacīja: „WIZZ cenšas kļūt par zaļāko iecienīto lidsabiedrību un cītīgi strādā, lai nepārtraukti samazinātu ietekmi uz vidi. Šīs jaunās EFB ieviešana ir svarīgs solis ogļskābās gāzes izplūdes samazināšanā, jo pilotu kabīnes bez papīriem nozīmē daudz mazāk drukāšanas, kas savukārt ļaus samazināt masu, degvielas patēriņu un izmešu daudzumu. Turklāt EFB izmantošanas mazākās izmaksas atbalsta Wizz Air solījumu piedāvāt vislētākās biļetes nozarē un ir vēl viens mūsu darbības optimizācijas centienu piemērs.”

Lidsabiedrība "Wizz Air" ekspluatē 138 Airbus lidmašīnu A320 un A321 avioparku. Aizrautīgu aviācijas speciālistu kolektīvs nodrošina izcilu apkalpošanu un ļoti zemas biļešu cenas, padarot "Wizz Air" par 40 miljonu pasažieru izvēli finanšu gadā F20, kas beidzās 2020. gada 31. martā. "Wizz Air" akcijas tiek kotētas Londonas fondu biržā ar kodu WIZZ. Nesen uzņēmums ir nosaukts par vienu no desmit pasaules visdrošākajām zemizmaksu lidsabiedrībām pasaules vienīgās lidsabiedrību drošuma un piedāvājumu novērtēšanas aģentūras airlineratings.com vērtējumā, un ATW to ir atzinis par 2020. gada lidsabiedrību, kas ir visaugstākais pagodinājums, ko var saņemt lidsabiedrība vai persona, un izsaka atzinību personām un organizācijām, kuras izcēlušās ar lieliskiem rezultātiem, inovācijām un izciliem pakalpojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!