Foto: Sigrid Mölder/ Startup Day 2021

Anna Alberta (Anna Albert) šobrīd strādā Tartu, Igaunijā. Darba gaitas viņa uzsāka dzimtajā Ukrainā, palīdzēja organizēt "TEDxKYiv" 2017.–2018. gadā, guva pieredzi, strādājot arī uzņēmumā ASV, bet maģistra studiju laikā Tartu Universitātē pievienojās rēķinu nodrošināšanas uzņēmumam "Fortumo" kā maksājumu produktu vadītāja. Sarunā ar portālu "Delfi Bizness" Tartu jaunuzņēmumu pasākuma "Startup Day" laikā Alberta dalās savā pieredzē par darbu starptautiskā vidē dažādās valstīs, par attālinātā darba izaicinājumiem, kā arī par viņas pielietoto problēmu risināšanas tehniku "Lightning Decision Jam", kas palīdzējusi daudzās situācijās.

Septembrī apritēja divi gadi, kopš Alberta dzīvo Igaunijā, tomēr joprojām viņa cenšas piedalīties dažādos pasākumos Ukrainā. Tur ir palikuši daudzi draugi, universitātes biedri, kolēģi. "Patīk būt Ukrainas jaunuzņēmumu vidē, jo tādā veidā varu veikt zināšanu apmaiņu starp abām valstīm. Svarīgi, ka varu runāt ar jauniešiem un bērniem Ukrainā par to, kādas var būt viņu iespējas pasaulē. Daudzi cilvēki no Ukrainas mazajām pilsētām nemaz nezina par šādām iespējām. Cenšos iedvesmot jaunos cilvēkus, stāstot gan par Igauniju, gan par iespējām pasaulē," teic Alberta.

Viņa novērojusi, ka lielākā atšķirība starp jaunuzņēmumu vidi vienā un otrā valstī ir kultūrā, attieksmē. Igaunijā cilvēki ir daudz rezervētāki, šādi lieli jaunuzņēmumu pasākumi ļauj cilvēkiem ērti runāt par sevi. Tie ir vajadzīgi. "Arī Ukrainā, protams, ir līdzīgi pasākumi, bet, man liekas, tur nav nepieciešams īpaši gaidīt uz šādiem pasākumiem, lai pastāstītu par sevi. Tas jau notiek tāpat, piemēram, sociālajos tīklos," vērtē Alberta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!