Foto: Reuters/Scanpix

Ar zaudējumiem strādājošā Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" nomainījusi vadītāju.

Bankas padome svētdien nolēmusi, ka Džonu Kraienu bankas vadītāja amatā nomainīs viņa līdzšinējais vietnieks Kristians Zēvings, paziņojusi banka.

Lai gan Kraiena līguma termiņam bija jābeidzas 2020.gadā, Vācijas mediji ziņo, ka viņš atlaists, jo viņam bijušas domstarpības par stratēģiju ar "Deutsche Bank" padomes priekšsēdētāju Paulu Ahleitneru.

Kraiens, kurš ir brits un iepriekš bijis Šveices finanšu grupas UBS finanšu direktors Eiropā, par vienu no diviem "Deutsche Bank" līdzvadītājiem kļuva 2015.gadā, bet 2016.gadā pēc otra līdzvadītāja Jirgena Fičena aiziešanas kļuva par "Deutsche Bank" vienīgo vadītāju.

Kraiena uzdevums bija restrukturizēt "Deutsche Bank" un atbrīvot to to problēmām, kas bankai radās, kad pirms finanšu krīzes tā mēģināja konkurēt ar globālajām investīciju bankām. Viņa vadībā "Deutsche Bank" samaksāja miljardiem eiro naudassodos un kompensācijās, lai novērstu ilgstošas tiesu prāvas, un nostiprināja bankas kapitālu ar astoņu miljardu eiro vērtu akciju emisiju.

Taču "Deutsche Bank" "finanšu rezultāti līdz šim nav bijuši tādi, kā mēs visi to gribētu", vēstulē bankas darbiniekiem pagājušajā mēnesī atzina Kraiens. 2017.gadā "Deutsche Bank" cieta 751 miljona eiro zaudējumus, kas gan bija mazāki nekā 2016.gadā, kad banka strādāja ar 1,4 miljardu eiro zaudējumiem.

Kopš šī gada sākuma "Deutsche Bank" akcijas vērtība sarukusi par 30%.

"Deutsche Bank" jaunais vadītājs Zēvings dažādos amatos šajā bankā strādājis kopš 1989.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!