Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija nolēmusi aizliegt eksportēt detaļas trim Krievijas aviokompānijām - "Aeroflot", "Utair" un "Azur Air".

ASV Tirdzniecības ministrija skaidroja, ka šis solis liegs minētajām aviokompānijām saņemt no ASV detaļas un citas preces, lai apkalpotu savas lidmašīnas.

"Šie ierobežojumi ir būtiski, jo acīmredzami ir grūti turpināt lidot, ja nevarat apkalpot savas lidmašīnas," žurnālistiem norādīja tirdzniecības ministra asistents eksporta jautājumos Metjū Akselrods.

Ierobežojumu ietekmē šīs aviokompānijas un to flotes laika gaitā lielā mērā vairs nespēs turpināt nodrošināt lidojumus - nedz starptautiskus, nedz iekšzemes, norādīja Akselrods, skaidrojot, ka šīs aviokompānijas tagad ir nogrieztas no starptautiskā atbalsta un ASV detaļām un saistītajiem pakalpojumiem, kas tām nepieciešami savu lidmašīnu uzturēšanai.

Tomēr Tirdzniecības ministrija var izdarīt izņēmumus. Ierobežojumi noteikti uz 180 dienām, bet var tikt pagarināti.

Minētās trīs aviokompānijas jau bija pārkāpušas ASV valdības noteiktos ierobežojumiem, un valdība rīkojusies, lai novērstu nākotnē paredzamos pārkāpumus, norādīja amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!