Foto: AP/Scanpix

Pēc ASV Nodarbinātības ministrijas ceturtdien publiskotajiem datiem, bezdarbnieku pabalsta pieprasījumu skaits valstī pagājušajā nedēļā palielinājies par 28 000, kas savukārt izraisījis naftas cenu kritumu pasaules tirgū, informē portāls „Foxnews.com”.

Eksperti iepriekš kļūdaini bija prognozējuši, ka pabalsta pieprasījumu skaits piedzīvos kritumu. Naftas cenu kritumu ietekmējušas arī bažas par jēlnaftas piegāžu pārāk lielo apjomu. Tāpat naftas cenas pasaules tirgū kritumu piedzīvoja arī trešdien, saistībā ar ziņām par jēlnaftas krājumu apjoma pieaugumu ASV, kas liecinot par vāju pieprasījumu pasaules vadošajā ekonomikā.

Bezdarba pabalstu pieprasījums ASV naftas cenas ietekmējis, jo jaunie rādītāji liecina, ka mazāk cilvēki dosies uz darbu, līdz ar to tie patērēs mazāk degvielas.

ASV vieglās jēlnaftas "West Texas Intermediate" (WTI) cena maija piegādēm tirdzniecībā ceturtdien noslēdzās ar kritumu par 1,19 ASV dolāriem, gala cenu sasniedzot 93,26 dolāru (51,1 lati) par barelu. Londonas "Brent" jēlnaftas cena samazinājās par 0,77 dolāriem un šobrīd ir 106,34 dolāri (58,3 lati) par barelu. Naftas cenas kritušās arī Āzijas tirgū.

Naftas tirgotāji tagad gaida galvenos nodarbinātības rādītājus par martu, kuri tiks publiskoti piektdienas laikā, un kuri parādīs tendenci bezdarba jomā. Februārī ASV bezdarbs samazinājās par 0,2 %, samazinoties no 7,9% uz 7,7 %, februāra laikā ASV tika radītas 236 000 jaunas darba vietas.

Martā eksperti prognozē, ka jauno darba vietu skaits samazināsies līdz 192 000, taču bezdarba rādītājs palikšot 7,7 % apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!