Foto: AFP/Scanpix

Akciju vērtība ASV fondu biržā trešdien palielinājusies līdz rekordaugstam līmenim pēc tam, kad valsts centrālā banka nolēma turpināt īstenot monetārās stimulēšanas pasākumus.

Fondu tirgus indekss "Dow Jones Industrial Average" biržas slēgšanas brīdī trešdien bija palielinājies par 147,21 punktu jeb 0,95% un sasniedzis 15 676,94 punktus, tādējādi pārsniedzot 2.augustā reģistrēto rekordaugsto līmeni.

Savukārt Volstrītas indekss "S&P 500" pieaudzis par 1,22% - līdz 1725,52 punktiem, iepriekšējo rekordu pārspējot par gandrīz 16 punktiem.

Tikmēr "Nasdaq Composite" indekss tirdzniecības sesiju noslēdzis ar kāpumu par 1,01% - līdz 3783,64 punktiem.

ASV Federālo rezervju sistēma (FRS) trešdien pārsteidza analītiķus, paziņojot, ka tā turpinās īstenot monetārās stimulēšanas pasākumus un nemaina bāzes procentu likmi.

FRS norādīja, ka saglabā bāzes procentu likmi 0%-0,25% līmenī un turpinās īstenot monetārās stimulēšanas pasākumus, kuru laikā katru mēnesi tā iegādājas vērtspapīrus 85 miljardu dolāru (44,7 miljardu latu) apmērā.

Analītiķi iepriekš bija prognozējuši, ka banka monetārās stimulēšanas pasākumu apjomu samazinās par desmit miljardiem dolāru - līdz 75 miljardiem dolāru mēnesī.

FRS pavēstīja, ka lēmums saglabāt šo pasākumu apjomu nemainīgu skaidrojams ar vājiem augusta nodarbinātības datiem, kas radījuši bažas par ASV ekonomikas atlabšanas tempu.

Tāpat banka jau trešo reizi šogad samazināja ASV ekonomikas izaugsmes prognozes šim un nākamajam gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!