Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV Federālo Rezervju sistēmas (FRS) jūlija sanāksmes detalizēts izklāsts liecina par amatpersonu vēlmi sākt samazināt aktīvu iegādes apjomus jau līdz šā gada beigām, raksta "CNBC".

Tajā pašā laikā sanāksmes izteikumi uzrāda, ka centrālās bankas pārstāvji vēlējušies skaidri signalizēt, ka aktīvu apjomu iegādes samazināšana neliecina par tūlītēju procentu likmes paaugstināšanu.

Daži no pārstāvjiem minējuši, ka dod priekšroku aktīvu iegāžu apjoma samazināšanai 2022. gada sākuma.

Izsakot prognozes, lielākā daļa dalībnieku sacīja, ka, ja ekonomika attīstās straujāk, nekā viņi paredzējuši, būtu atbilstoši sākt samazināt aktīvu iegādes tempus jau šogad, teikts sanāksmes protokolā, piebilstot, ka ekonomika ir sasniegusi savu inflācijas mērķi un darbavietu pieauguma progress ir "tuvu apmierinošam".

Tomēr komitejas locekļi piekrita, ka nodarbinātība nav sasniegusi nozīmīgā tālākā progresa kritēriju, ko FRS noteikusi kā faktoru, ko izvērtēt, pirms likmju paaugstināšanas.

Lai kliedētu bažas par procentu likmes paaugstināšanu, sanāksmes dalībnieki uzsvēra nepieciešamību atgādināt, ka nav nekādas mehāniskas saiknes starp aktīvu iegādes apjoma samazināšanu un likmes paaugstināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!