Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV Tieslietu ministrija otrdien, 20. oktobrī, iesūdzēja tiesā interneta tehnoloģiju kompāniju "Google" par dominējošā stāvokļa tirgū launprātīgu izmantošanu.

Federālajā tiesā galvaspilsētā Vašingtonā iesniegtajā prasībā norādīts, ka "Google", izmantojot dominējošo stāvokli interneta meklētāju un reklāmas jomā, kaitē konkurencei un patērētājiem.

Prasībā norādīts, ka "Google" izmanto miljardiem dolāru no reklāmdevējiem saņemtās naudas, maksājot viedtālruņu ražotājiem, lai tie instalētu "Google" kā meklēšanas pamatprogrammu telefonos.

""Google" ir vārti uz internetu. (..) Tā ir saglabājusi savu monopola varu, izmantojot izslēdzošu praksi, kas kaitē konkurencei," žurnālistiem sacīja ASV ģenerālprokurora vietnieks Džefs Rouzens.

Atbildot uz jautājumu, kādu rīcību pret "Google" Tieslietu ministrija ar savu prasību vēlas panākt, Rouzens atbildēja: "Nekas netiek izslēgts."

Tomēr, pēc amatpersonu žurnālistiem neoficiāli teiktā, Tieslietu ministrija nepieprasa veikt konkrētas izmaiņas "Google" struktūrā.

Reaģējot uz tiesā iesniegto prasību, "Google" tviterī paziņoja, ka "Tieslietu ministrijas prasība ir dziļi nepamatota. Cilvēki izmanto "Google" pēc savas izvēles, nevis tāpēc, ka viņi nespēj atrast alternatīvas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!