Foto: Pixabay

ASV investīciju pārvaldības kompānija "Certares Management" un ASV bāzētā investīciju konsultāciju kompānija "Knighthead Capital Management" ieguldījušas 300 miljonus eiro Lietuvas uzņēmējam Ģedminam Žiemelim piederošajā aviācijas grupā "Avia Solutions Group".

Par darījumu tika paziņots septembrī, bet tagad tas ir pabeigts pēc tam, kad "Avia Solutions Group" saņēma visas nepieciešamās regulatora atļaujas saistībā ar ieguldījumu, ceturtdien informēja aviācijas grupā.

"Certares Management" galvenokārt investē ceļojumu, tūrisma un viesu uzņemšanas sektorā, bet "Knighthead Capital Management" specializējas uz īpašus notikumus vai situācijas piedzīvojušām, kredītu grūtībās nonākušām kompānijām dažādos sektoros.

"Avia Solutions Group" iegūtās investīcijas plāno izlietot stratēģiskas pārņemšanas darījumiem, kapitāla izdevumiem un vispārējiem korporatīviem mērķiem. Savukārt "Certares" pārstāvja iesaiste aviācijas grupas padomē stiprinās organizācijas pārvaldi, norāda "Avia Solutions Group".

Iepriekš izskanēja, ka "Certares Management" investēs 300 miljonus eiro "Avia Solutions Group" jaunajās akcijās, kas veidos 20% no grupas pamatkapitāla, tomēr nebija publiskota informācija, ka investīcijā piedalīsies arī "Knighthead".

Žiemelim netieši piederi 75,99% "Avia Solutions Group", Vaidam Barakauskam netieši pieder 15,8%, 4,06% kontrolē vadības grupa, bet pārējie 4,15% pieder citiem īpašniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!