Foto: AP/Scanpix
ASV paplašinājušas Krievijai noteiktās sankcijas, iekļaujot vēl 13 juridiskās personas un 21 organizāciju sankciju sarakstā.

Kā pavēstīja ASV Finanšu ministrija, sankcijas noteiktas sakarā ar Krievijas aktivitātēm kibertelpā.

Sankcijas skars tehnoloģiju uzņēmumus, kam ir būtiska loma militārajā sfērā, norādīja ministrija.

"Krievija ne tik vien turpina pārkāpt Ukrainas suverenitāti ar savu neizprovocēto agresiju, bet arī pastiprinājusi uzbrukumus civiliedzīvotājiem un apdzīvotajām vietām," norādīja ASV finanšu ministre Dženeta Jelena.

"Mēs turpināsim vērst sankcijas pret Krievijas kara mašīnu no visām pusēm, līdz šis bezjēdzīgais karš nebūs beidzies," viņa piebilda.

Sankcijām pakļauti Krievijas tehnoloģiju uzņēmumi, arī valsts lielākais mikroelektronikas ražotājs un eksportētājs "Mikron".

Sankcijas vērstas pret tehnoloģiju uzņēmumiem, kam ir "svarīga loma" Krievijas pret Ukrainu sāktajā karā.

Sankcijām pakļauts arī programmatūras un komunikāciju tehnoloģiju uzņēmums "AO NII-Vektor", aparatūras sektora uzņēmums "T-Platforms", kā arī Molekularās elektronikas institūts, kas strādā Krievijas valdības labā.

Visi sankcijām pakļauto cilvēku un uzņēmumu īpašumi ir jābloķē un par tiem jāziņo ASV valdībai.

Arī Maskavā bāzētais uzņēmums "OOO Serniya Engineering" pakļauts sankcijām. Kā norāda ASV Finanšu ministrija, šis uzņēmums ir tīkla centrā, kas cenšas apiet sankcijas un palīdz noslēpt "kritisko Rietumu sankciju" īstos lietotājus, arī Krievijas izlūkošanas un militārās struktūras.

Sankcijām pakļauti arī vairāki cilvēki, kas strādā "Serniya".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!