Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV pastiprinās sankciju režīmu pret Krievijas enerģētikas projektiem, atceļot izņēmumus, kas bija piemēroti vairākiem uzņēmumiem, kas iesaistīti cauruļvadu "Nord Stream 2" un "Turkstream" būvē, trešdien, 15. jūlijā, paziņoja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

Lai gan ASV lēmums uzreiz nenovedīs pie jaunām sankcijām, tas ir vēl viens solis ASV centienos apturēt "Nord Stream 2" projektu.

Pompeo žurnālistiem sacīja, ka uzņēmumi, kas piedalās šajā projektā, var tikt pakļauti sankcijām saskaņā ar 2017. gadā ASV pieņemto likumu par sankciju vēršanu pret Vašingtonas pretiniekiem (CAATSA).

ASV Valsts departamenta amatpersona Frenks Fanons paskaidroja, ka ASV paplašinājušas kritērijus, pēc kuriem nosakāms, kāda tipa investīcijas un organizācijas varētu pārkāpt sankcijas.

ASV piemēroja sankcijas "Nord Stream 2" projektam pagājušajā gadā, paziņojot, ka šis cauruļvads, kas paredzēts Krievijas dabasgāzes transportēšanai pa Baltijas jūru uz Vāciju, palielinās Eiropas Savienības (ES) atkarību no Krievijas dabasgāzes. Sankcijas tika piemērotas arī "Turkstream" projektam.

Taču uz vairākiem uzņēmumiem, kas iesaistīti šajos projektos, tika attiecināti izņēmumi un tie sankcijām netika pakļauti.

"Turkstream", kas jau nodots ekspluatācijā, nodrošina Krievijas dabasgāzes transportēšanu pa Melno jūru uz Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!