Foto: AP/Scanpix

ASV uzņēmējs un izgudrotājs Elons Masks ceturtdien apstiprināja, ka viņš aizies no Baltā nama konsultatīvajām uzņēmējdarbības padomēm, reaģējot uz prezidenta Donalda Trampa lēmumu par ASV izstāšanos no Parīzes klimata līguma.

"Es aizeju no prezidentālajām padomēm. Klimata izmaiņas ir reālas. Izstāšanās no Parīzes [līguma] nenāk par labu Amerikai vai pasaulei," Masks ierakstīja tviterī drīz pēc Trampa paziņojuma par savu lēmumu.

Masks jau trešdien bija solījis aiziet no uzņēmējdarbības padomēm, ja Tramps īstenotu savu solījumu par ASV izstāšanos vai dalības pārskatīšanu šajā līgumā.

Arī citi ASV tehnoloģiju un rūpnieciskā sektora pārstāvji ceturtdien pauda neapmierinātību ar Baltā nama lēmumu un solīja turpināt cīņu pret globālo sasilšanu.

"Esmu vīlies par šodienas lēmumu par Parīzes līgumu. Rūpniecībai tagad ir jāvada, nevis jābūt atkarīgai no valdības," tviterī rakstīja kompānijas "General Electric" vadītājs Džefs Immelts.

Naftas kompānijas "ExxonMobil" un "Chevron" apliecināja atbalstu apdraudētajam līgumam. Autobūves firma "General Motors" paziņoja, ka Baltā nama lēmums nemazinās tās apņēmību cīnīties pret klimata izmaiņām un radīt labāku vidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!