Ņujorkas iekštelpu vertikālās lauksaimniecības jaunuzņēmums "Bowery Farming" pēdējā finansējuma piesaistes etapā piesaistījis 300 miljonus ASV dolāru, kompānijas novērtējumam sasniedzot 2,3 miljardus ASV dolāru, raksta "Reuters".

Vertikālajā lauksaimniecībā produkcija tiek audzēta vidē, kas tiek tehnoloģiski kontrolēta, tādējādi samazinot vajadzību pēc plašām lauku platībām un pārnesot masveida produktu ražošanu uz pilsētu teritorijām.

Kaut arī pagātnē šī nozare cīnījusies ar pārmērīgajām izmaksām, kas neļāva gūt peļņu, tehnoloģiju izmaksu samazināšanās, piemēram, LED, maina izmaksu apmērus un piesaista investoru interesi.

Uzņēmuma pārstāvji skaidrojuši, ka jaunais finansējums tiks izmantots, lai paplašinātu fermas ASV un meklētu globālās paplašināšanās iespējas, kā arī attīstītu jaunu augu veidus un tehnoloģijas, piemēram, piedāvājumā ieviešot arī zemenes, tomātus un burkānus.

Saskaņā ar "PitchBook" datiem, 2020. gadā gandrīz 1,9 miljardi dolāru globālā riska kapitāla apjoma aizplūda uz iekštelpu lauksaimniecības nozari. Tas ir gandrīz trīsreiz vairāk nekā 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!