Foto: AFP/Scanpix

ASV auto ražošanas koncerns ”Ford Motor” (”Ford”) sācis sarunas par savas rūpnīcas slēgšanu Genkā, Beļģijā, kā rezultātā darbu varētu zaudēt ap 4 300 cilvēku, vēsta ārvalstu mediji.

Rūpnīcu, kas ražo ”Mondeo” un ”S-Max” auto modeļus, paredzēts slēgt līdz 2014.gadam. Auto ražošanas gigants plāno jauno ”Mondeo”, ”S-Max” modeļu ražošanu no Genkas pārcelt uz Spānijas Valensiju. Tādējādi kompānija cer minimizēt savus zaudējumus Eiropas tirgū.

Līdz ar Beļģiju kompānijai ir ražotnes arī Vācijā, Spānijā un Lielbritānijā, kur tiek nodarbināti 15 000 strādājošo.

”Ford” pārdošanas apjomi Eiropā šā gada pirmajā pusē samazinājās par aptuveni 10%, sasniedzot zemāko līmeni pēdējo 17 gadu laikā. Šajā gadā ”Ford” zaudējumi šajā reģionā varētu sasniegt ap miljardu dolāru (aptuveni 500 miljonus latu).

Šā gada septembra beigās ”Ford” jau paziņoja par plānoto ražošanas sašaurināšanu Eiropā. Tobrīd bija runa par vairāku simtu darba vietu likvidēšanu, un saskaņā ar mediju ziņoto atlaišanas vajadzēja skart Lielbritānijas un Vācijas ražotnes.

Raidorganizācija BBC ziņo, ka arī Francijas auto ražotājs ”PSA Peugeot Citroen” piedzīvo grūtus laikus saistībā ar Eiropas ekonomiskās izaugsmes bremzēšanos. Francijas valdība nupat lēmusi nākt palīgā auto ražotājam, sniedzot garantijas kompānijas jaunemitētajām obligācijām. Kopējā garantiju summa trīs gados plānota līdz septiņiem miljardiem eiro (5 miljardiem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!