Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas aviokompānija "Metrojet", kuras aviolaineris avarēja Ēģiptē, pasažieru pārvadājumus veic ar lidmašīnām "Airbus", liecina uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija. Attēlā redzamā lidmašīna ir tā pati, kas sestidien avarējusi. Foto uzņemts šī gada 17. septembrī Antālijā, Turcijā.

Aviokompānija "Metrojet" ir lidsabiedrības "Kogalimavia" ("Kolavia") 2012. gadā veiktā rebrendinga rezultātā izveidots uzņēmums. Uzņēmums "Kolavia" dibināts 1993. gada 17. maijā.

Nosaukums tika mainīts pēc 2011. gada 1. janvārī piedzīvota traģiska negadījuma Surgutas lidostā, kurā gāja bojā trīs cilvēki.

2009. gadā uzņēmuma "Kolavia" flote tika paplašināta ar divām "Airbus A-320" lidmašīnām, un pēc pēdējiem lidmašīnu "TU-134" un "TU-154" reisiem, kas veikti 2011.gadā, uzņēmums īsteno aviopasažieru pārvadājumus ar lidmašīnām "Airbus A-320" un "Airbus A-321". Uzņēmuma vadošās flotes sastāvā ir divas lidmašīnas "Airbus A-320" un septiņas lidmašīnas "Airbus A-321".

Pilnībā nokomplektēti aviolaineri veicot vadošo Krievijas tūrisma operatoru reisus, uzsvērts mājaslapā. Kopš izveidošanās "Metrojet" sadarbojas ar daudziem investoriem, savukārt no 2013. gada jūnija uzņēmums iekļuvis starptautiskajā tūrisma holdinga "TH&C" sastāvā.

Uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka drīzumā, pateicoties papildu lidmašīnām, kuras iegādāsies aviokompānija, kā arī lidojumu maršrutu paplašināšanai, "Metrojet" plānojot piedāvāt saviem klientiem augstāka līmeņa apkalpošanu un servisu. Paplašinoties uzņēmuma avioparkam un personālam, par galveno uzņēmuma mērķi izvirzīta ekonomiski izdevīgu un drošu reisu īstenošana.

Kā ziņots, iepriekš avoti Ēģiptes aviācijas pārvaldē pavēstīja, ka lidsabiedrībai "Kogalimavia" piederošai laineris "Airbus A-321" no radaru ekrāniem pazudis īsi pēc pacelšanās no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarm eš Šeihas.

"Dažas minūtes pēc pacelšanās mēs pazaudējām sakarus ar lidmašīnu, kas atradās ceļā uz vienu no Krievijas lidostām," pavēstīja kāda aviācijas pārvaldes amatpersona.

Avots piebilda, ka visi pasažieri lidmašīnā ir krievu tūristi.

Cita amatpersona pavēstīja, ka lidmašīnā atradušies 217 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!