Foto: Pixabay

Aviokompānija "Delta Air Lines" kādā no lidojumiem piedāvājusi 10 000 ASV dolāru katram pasažierim, kurš brīvprātīgi atteicies no iekāpšanas lidmašīnā, kurā pārdots vairāk biļešu nekā vietu, raksta "Business Insider".

Žurnāla "Inc." žurnālists Džeisons Atens Mičiganas štata Grandrepidsas lidostā gaidījis savu lidojumu uz Minesotu, kad "Delta" pārstāvji paziņojuši, ka meklē astoņus brīvprātīgos, kas ir ar mieru lidot ar vēlāku reisu. Viņš sacījis, ka aviokompānija piedāvājusi 10 000 dolāru katram, kurš bija gatavs atteikties no savas sēdvietas.

Atena astoņu cilvēku kompānija nav pieteikusies, jo sākotnēji nav zinājuši, cik brīvprātīgo nepieciešams. "Ja mēs būtu zinājuši, ka nepieciešami astoņi cilvēki, mēs būtu izkāpuši. Kamēr to noskaidrojām, četri vai pieci cilvēki jau bija izkāpuši," viņš pastāstījis izdevumam "Fortune".

Tik liela kompensācija gan šobrīd pasaulē ir retums, taču aviokompānija jau 2017. gadā palielināja maksimālo summu, ko ir gatava maksāt, lai pierunātu izkāpt pasažierus no pārpārdotiem lidojumiem. Summa palielināta no 1350 līdz gandrīz 10 000 dolāru, teikts "CNBC" publikācijā.

"Delta" piemērotā neparasti augstā kompensācija ir vēl viens piemērs, kas apliecina haosu aviācijā, jo pieprasījums ir atgriezies pirmspandēmijas līmenī, bet darbinieki un aviokompāniju kapacitāte vēl nav pietiekami augstā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!