Foto: AP/Scanpix
Investīciju guru Vorena Bafeta ieguldījumu kompānija "Berkshire Hathaway" parasti saistās ar apdrošināšanu, dzelzceļu un līdzīgām nozarēm, taču pēdējo mēnešu laikā viņš ievērojamu naudas summu nopelnījis ar elektroauto nozares akcijām, raksta "Business Insider".

Bafeta uzņēmums piecu mēnešu laikā nopelnījis sešus miljardus ASV dolāru ar "General Motors" un Ķīnas autoražotāja "BYD" akcijām, kuru cena pēdējo mēnešu laikā sasniegusi nebijušus augstumus.

"General Motors" paziņojis, ka līdz 2025. gadam plāno visā pasaulē piedāvāt 30 jaunus elektroauto, savukārt "BYD" akcijas cena piedzīvojusi strauju kāpumu un uzņēmums kļuvis par pasaules lielāko elektroauto ražotāju.

"Berkshire Hathaway" pirmoreiz "General Motors" akcijās investēja 2012. gadā, un pamazām palielināja savu ieguldījumu līdz 80 miljoniem akciju 2,4 miljardu ASV dolāru vērtībā pērnā gada 30. septembrī. Kopš tā laika "General Motors" akcijas cena ir augusi par vairāk nekā 125%, un "Berkshire Hathaway" ieguldījuma vērtība sasniegusi 4,3 miljardus dolāru.

Ķīnas autoražotāja "BYD" akcijās "Berkshire Hathaway" ieguldīja vēl agrāk – 2008. gadā, iegādājoties 225 miljonus akciju par aptuveni 1 dolāru par akciju. Patlaban vienas akcijas cena ir 34 dolāri, kopējai "Berkshire Hathaway" ieguldījuma vērtībai sasniedzot 7,8 miljardus dolāru. Ķīnas autoražotāja akcijas cena septembra beigās bija nedaudz mazāka par 16 dolāriem, tādējādi kopš tā laika "Berkshire Hathaway" ieguldījuma vērtība augusi par 120% jeb 4,2 miljardiem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!