Foto: Pixabay
Pagājušajā gadā kopējais bagātības apjoms pasaulē pieaudzis par 10,6%, sasniedzot rekordaugstu līmeni – 530 triljonus ASV dolāru, atsaucoties uz "Boston Consulting Group", raksta "Bloomberg".

Neskatoties uz inflāciju un Krievijas iebrukumu Ukrainā, šogad izaugsmes tendence turpinās. Spēcīgie akciju tirgi, tādu reālo aktīvu pieprasījuma kāpums kā nekustamais īpašums, vīns un māksla, ir veicinājis bagātības pieaugumu. Eksperti paredz, ka nākamajos piecos gados tiks radīta papildu 80 triljonu dolāru vērta bagātība.

"Bagātības izaugsme ir ārkārtīgi noturīga, un pat uz ģeopolitisko satricinājumu fona pieauguma temps saglabāsies pozitīvs," saka "Boston Consulting Group" Līdzekļu pārvaldes nodaļas globālā vadītāja Anna Zakrževska.

Prognozes liecina, ka straujāko bagātības pieaugumu starp reģioniem piedzīvos Āzijas-Klusā okeāna reģions, un aktīvu vērtība šajā reģionā līdz 2026. gadam vidēji augs par 8,4%. Tā rezultātā šī reģiona bagātība veidos ceturtdaļu no kopējās pasaules bagātības.

Tādējādi nākamgad Honkonga varētu pārspēt Singapūru, ieņemot līdera pozīcijas.

Ziemeļamerikas bagātības apjoma izaugsme līdz 2026. gadam pieaugs līdz 4,7% gadā, salīdzinot ar pēdējo piecu gadu vidējo rādītāju 9,1% apmērā. Savukārt Rietumeiropā bagātības apmēra pieaugums visdrīzāk palēnināsies no 4,5% līdz mazāk nekā 4%.

Ziņojumā teikts, ka šobrīd ilgtspējīgu investīciju apjomi aug 3-5 reizes straujāk nekā tradicionālās investīcijas, un līdz 2026. gadam šī aktīvu klase varētu veidot 17% no privāti ieguldītajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!