Foto: LETA

Minska vēlas atjaunot pirms diviem gadiem Covid-19 pandēmijas dēļ pārtraukto pasažieru vilcienu satiksmi ar Viļņu, tomēr Lietuvas valsts dzelzceļa kompānija "Lietuvos geležinkeliai" (LTG) neplāno to darīt nedz šogad, nedz nākamgad.

"Pasažieru vilcienu satiksme starp Viļņu un Minsku ir apturēta kopš 2020.gada, kad sākās Covid-19 pandēmija," ziņu aģentūru BNS informēja LTG pasažieru pārvadājumu meitasuzņēmums "LTG Link" preses pārstāve Kotrīna Dzikaraite.

"Ņemot vērā visus apstākļus, arī 2023.gadā nav plānoti reisi starp Lietuvas un Baltkrievijas galvaspilsētām," viņa piebilda.

LTG esot saņēmusi Baltkrievijas valsts dzelzceļa kompānijas Belaruskaja čigunka" (BČ) piedāvājumu atsākt pasažieru vilcienu satiksmi starp Viļņu un Minsku, tomēr "LTG Link" tuvākajos plānos tas nav paredzēts.

Lietuvas kompānijā informēja, ka tās vilcienu satiksmes grafiks Krievijas standarta sliežu ceļiem ar platumu 1520 milimetri tiek izstrādāts reizi gadā kārtējā gada vidū un spēkā stājas decembrī.

Minska arī vēloties atsākt pasažieru vilcienu satiksmi ar Latviju un Poliju, kas pandēmijas dēļ tika apturēta 2020.gada martā, liecina Baltkrievijas Transporta un sakaru ministrijas sniegtā informācija.

Ministrijā norādīja, ka kaimiņvalstīs ierosinājums atsaucību nav guvis, lai gan pieprasījums pēc autobusiem, kas ik dienu kursē no Minskas uz Viļņu, Rīgu un Varšavu, nepārtraukti pieaug.

Pirms pandēmijas Lietuva, Latvija un Polija veidoja apmēram piektdaļu no Baltkrievijas starptautiskās vilcienu pasažieru plūsmas, liecina Baltkrievijas amatpersonu sniegtā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!