Foto: LETA
Pirmdien, 4. decembrī Latvijas uzņēmējs, "Baltic International Bank" akcionārs, Valērijs Belokoņs no Oistonu ģimenes ir saņēmis pirmos 10 miljonus sterliņu mārciņu (11,3 miljoni eiro) no vairāk nekā 33 miljoniem mārciņu (37,6 miljoni eiro), kā to bija noteikusi Londonas Augstā tiesa 6. novembra spriedumā, portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

Tāpat uzņēmuma pārstāvji informē, ka pagājušajā nedēļā Londonas Augstā tiesa noraidījusi Oistonu ģimenes lūgumu samazināt pirmā maksājuma apjomu līdz 2,5 miljoniem mārciņu vai arī pagarināt tiesas iepriekš noteikto 28 dienu termiņu no sprieduma pasludināšanas pirmā maksājuma veikšanai.

Oistoni tiesu informējuši, ka viņiem pilnas summas samaksai ir nepieciešami 12 mēneši. Belokoņa advokāti uzskata, ka visi vairāk nekā 33 miljoni mārciņu jāsamaksā sešu mēnešu laikā.

Tiesnesis piekritis Belokoņa kunga viedoklim, norādot, ka 12 mēneši ir pārāk ilgs termiņš. Plānots, ka līdz Ziemassvētkiem tiesa noteiks turpmāko maksājumu grafiku atlikušajiem vairāk nekā 23 miljoniem sterliņu mārciņu.

2006. gadā, iesaistoties "Blackpool Footbol Club", Valērijs Belokoņsinvestēja vairāk nekā 10 miljonus mārciņu vairākos komandas attīstībai nozīmīgos virzienos: sākotnējā samaksa par BFC akcijām deva klubam reālu naudu, ko investēt futbolā, investīciju līgums ar "Segesta Limited" garantēja nepieciešamos stadiona infrastruktūras uzlabojumus un jaunu tribīņu izbūvi fanu ērtībām. Tāpat Belokoņs izveidoja fondu augsti kvalificēta trenera un spēlētāju piesaistei un apmaksai.

Šī gada februārī Mančesteras tiesa apmierināja Belokoņam piederošā uzņēmuma prasību pret BFC līdzīpašniekiem un tiem piederošo kompāniju "Segesta Limited" par 2008. gadā noslēgtajā Investīciju līgumā atrunāto saistību neizpildi.

Tiesa atzina, ka Oistonu ģimene nepamatoti nav izmaksājusi Valērijam Belokoņam pienākošos peļņas daļu par viņa investīcijām stadionā. Neizmaksātās peļņas apjoms ir apmēram viens miljons mārciņu. Tiesa arī lēma piedzīt no Oistonu ģimenes tiesāšanā izdevumus 425 tūkstošu mārciņu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!