Foto: banksy.co.uk

Britu grafiti mākslinieks Benksijs piektdien savā mājas lapā publicējis savu jaunāko veikumu - lai atgādinātu, ka arī Stīvs Džobs bijis sīriešu imigranta bērns, Kalē bēgļu nometnes "Džungļi" apkārtnē viņš uzgleznojis "Apple" dibinātāja attēlu.

Vēstījums, kuru Benksijs centies nodot, ir acīmredzams - cilvēki, kuri asi iestājas pret bēgļu uzņemšanu, iespējams, nepieņem savā vidū arī ģeniālus prātus. Šādu jaunākā mākslas darba ideju britu medijam "Independent" apstiprinājis mākslinieks.

"Mums tik bieži stāsta, ka migrācija izsmeļ valsts resursus, bet Stīvs Džobs bija Sīrijas imigranta dēls. "Apple" ir pasaules pelnošākā kompānija, tā ik gadu nodokļos nomaksā septiņus miljardus ASV dolāru. Šī kompānija eksistē, jo savulaik ASV uzņēma jaunu Homsā (pilsēta Sīrijā) dzimušu vīrieti," sacījis mākslinieks.

Foto: banksy.co.uk

Benksija komentārus kritizējis pazīstamais tehnoloģiju ziņu medijs "Wired", skaidrojot, ka bēgļiem, kuri bēg no kara, būt jāpalīdz cilvēcības dēļ, nevis tāpēc, ka kāds no viņiem kādu dienu izgudros nākamo "iPhone".

Stīvs Džobss piedzima 1955. gada 24. februārī vientuļajai mātei Sanfrancisko, un nepilnas nedēļas vecumā viņu adoptēja precēts pāris netālu esošajā Mauntinvjū pilsētā.

Džobss bērnību pavadīja augļu dārzos, kuru vietā vēlāk izveidojās tehnoloģiju centrs, kas pazīstama kā Silīcija ieleja. Viņš mira 2011. gada 5. oktobrī no aizkuņģa dziedzera vēža 56 gadu vecumā.

Džobsa bioloģiskie vecāki bija Džoana Šībla un Sīrijā dzimušais Abdulfatahs Džandali, kurš ASV ieradās piecdesmito gadu sākumā Libānas protestu dēļ. No Sīrijas uz Libānu Džandali pārceālās 18 gadu vecumā, lai uzsāktu studijas Amerikāņu Universitātē Beirūtā. Viņš aizvien ir dzīvs un 84 gadu vecumā dzīvo Nevadas štatā.

Ziņots, ka atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 858 000 migrantu.

Lielākā migrantu daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās ES valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnas sociālās garantijas.

Otrs populārākais imigrantu galamērķis Eiropas Savienībā (ES) ir Zviedrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!